Сім’я купила стару зруйновану церкву і перетворила її на сучасний будинок

Сімейна пара, яка придбала на аукціоні колишню парафіяльну церкву, що руйнується, за 85 000 фунтів стерлінгів (3 мільйони 265 тисяч гривень), перетворила її на сучасний будинок.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Церква Святого Павла в місті Денхолм у Пенсільванії  перетворилася майже на  руїни, коли Шон і Дебс Кенні-Талліс придбали нерухомість у 2017 році, пише газета ЯСНО.

Перед весіллям наречені купили будівлю аби перетворити її на своє рине затишне гніздо.

Побудована в 1846 році і закрита в 1999 році через суху гниль, колишня церква залишалася недоторканою, поки Дебс і Шон не взялися до реставрації.

Значну частину робіт вони виконували самі, у той час живучи тимчасовому вагончику на території церкви.

Штукатурку, кладку цегли та покрівельні роботи були єдиними, що  робили професіонали – пара покликала на допомогу друга-будівельника.

Як розповів господар, інженер-електрик Шон, сама будівля була дуже гарною, але її стан викликав жах.

 «Нам сказали, що дах настільки зруйнувався, що якщо вчасно не розпочнемо ремонт, він не витримає ще одну зиму. Тому ми квапилися з початком робіт», – зазначив ґазда.

Зараз вишуканий чотирикімнатний дім, переобладнаний елегантною ванною кімнатою, кухнею відкритого планування та вітальнею просто вражає. У ньому є вихід у внутрішній дворик, де можна відпочити.

У хаті є навіть гостьова прибудова під дзвіницею, де подружжя снідає.

Всередині церкви створено нові сучасні стіни, перегородки та рівні підлоги.

У той же час родина зберегла автентичність споруди, включаючи готичні вікна, самі приміщення та галерею.

Кладовище, яке заросло і стало недоступним після закриття церкви, родина повністю відновила, розчистила від чагарників. Тож колишні прихожани можуть приходити туди, аби вшанувати пам’ять про близьких людей.

«Ми хочемо, щоб це був не просто наш дім, а частина громади. Ми раді, що люди приїжджають сюди», – каже Шон.

Після ремонту його власність оцінюється у 1 мільйон фунтів стерлінгів (38 мільйонів 420 тисяч гривень) • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост