У Києві готують прем’єру вистави за романом закарпатського письменника Андрія Любки

Виставу «Карбід» за мотивами роману Андрія Любки готуються показати у київському Дикому театрі. Режисер вистави – Олексій Доричевський.

Читай щотижня!

Прем’єра відбудеться 18 і 19 липня на  атмосферній, супер красивій локацї Курені, повідомили zakarpatpost.net  у Дикому театрі.

Після падіння у відкритий каналізаційний люк, учителю історії Тису приходить ідея як об’єднати Україну та ЄС. Треба збудувати тунель, провести всіх українців у ЄС, і ЄС нічого не залишиться, як прийняти Україну до свого складу. Тис йде з цим планом  до місцевих бізнесменів-контрабандистів, їм ідея подобається, але не з патріотичних міркувань.

Щоб почати будівництво – потрібно домовитись з місцевою адміністрацією. Та дає згоду на будівельні роботи, але під виглядом спорудження фонтану до незалежності України. У всіх учасників задуму є свої інтереси, і згодом мрійливий Тис стає незручним.

У ролі Тиса – відомі актори Олег Головко та Дмитро Завадський.

Нагадаємо, що пройдуть і зйомки фільму «Карбід. Куди веде тунель у Європу?» за мотивами книги  Андрія Любки. Знімати фільм  мають у цьому році. Над виробництвом стрічки будуть працювати «Лелека продакшн» і «Trip Studio films». У Києві – прем’єра кінодрами про повоєнний Ужгород за твором Андрія Любки (ФОТО, ВІДЕО)

А у 2017 році вийшов на екрани короткометражний фільм за оповіданням Андрія Любки «Королева рами». Сценарій заснований на реальній історії, що трапилася в Ужгороді одразу після Другої світової. Режисерка фільму – Марина Лопушина. Оператор – Юрій Данкевич.