Посилення співпраці та координацію дій обговорили на нараді в Управлінні Держпраці Закарпаття


Днями, в Управлінні Держпраці Закарпаття на виконання окремого доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці пройшла координаційна нарада.

читай щотижня!


Нарада відбулася за участі першого заступника начальника Управління Василя Грицика, керівника та фахівців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, а також в.о. заступника начальника ГУ ДПС краю Сергія Ігнатенка.

Сторони обговорили можливість взаємодії з питань зниження рівня незадекларованої праці в області. Зокрема, наголошувалося, щоб забезпечити ефективність цієї роботи, потрібно організувати проведення спільних превентивних та контрольних заходів. З цією метою присутні домовилися визначити перелік суб’єктів господарювання краю, які мають ризики використання незадекларованої праці.

Зі свого боку, запевнив Василь Грицик, фахівці Управління Держпраці зобов’язуються інформувати ГУ ДПС про факти використання найманої праці без оформлення трудових відносин платниками ЄП 1-3 групи та про виявлені факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання.

За підсумками наради були прийняті відповідні рішення щодо налагодження спільної роботи задля подолання проблемних питань у сфері зайнятості та оплати праці.