Де на Закарпатті є урочище Городище зі скарбом, який удень стереже курка, а уночі півень

У селі Данилово про Городище є цікава легенда. У ній розповідається, що на вершині скелі в Городищі був штаб або дозор монголо-татар, якими командував князь Батий, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Воїни його тримали осаду Хустського замку. На вершині, біля скелі, був викопаний колодязь. Його розвалини видно й дотепер.

Одного разу данилівці повезли готову варену сіль аж у Сигот. Покупцем солі був один старий дідусь, якому було 90 років. Він почав розпитувати людей, звідки вони, з якого краю, міста чи села.

Торгівці відповіли, що вони з Данилова і додали, що ропу для солі беруть з Шандрівського колодязя. Вона вважалася найкращою. Вони запевнили дідуся, що не пожалкує, якщо купить від них сіль.

Дід купив від них сіль і сказав: «Люди добрі, якби ви знали, яке у вашому селі є багатство, то ви б ніколи сюди не возили сіль, не відривалися би від родин, а жили й хазяйнували би дома, як у Бога за пазухою».

Далі почав їм розповідати про той колодязь: «У вашому селі є невелика гора. На тій горі є колодязь. Біля нього в скелі зроблена скарбниця. А у ній знаходяться золото татаромонголів, які були завойовниками. А саме: 7 кадь золота (кадь – це залізна велика ванна). І якби ви цей скарб знайшли, то вам не потрібно було б ходити з сіллю по світу, а ви були б достатньо багаті. Але цей скарб зачарували, коли відходили завойовники. Удень його стереже курка, а ввечері півень. З одного боку вів до скарбниці підземний хід, в який може пройти лише карлик». Хто знає, можливо той скарб і досі схований в тій скарбниці • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост