Прокуратура через суд вимагає скасувати укладений із порушеннями договір на ремонт доріг на 63 млн грн

Закарпатська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою щодо визнання недійсними результатів торгів та договору про закупівлю робіт з капітального ремонту доріг на суму майже 63 млн грн. Заяву подано до однієї з державних установ області та приватного підприємства.

Так, шляхом моніторингу офіційного веб-порталу публічних закупівель «ProZorro» прокурором встановлено, що в минулому році замовник провів відкриті торги та уклав договір для проведення капітального ремонту доріг на території Іршавської ОТГ за державні кошти. При цьому пропозиція учасника-переможця не відповідала вимогам тендерної документації та Закону України «Про публічні закупівлі».

Зокрема, учасник мав заборгованість зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) і стосовно нього відкрите провадження у справі про банкрутство, а його тендерна пропозиція не відповідала кваліфікаційним критеріям тощо. Укладення договору з таким підрядником призвело до того, що роботи по вказаному договору наразі не виконуються, відповідно мешканці територіальної громади й досі залишаються без належного дорожнього покриття.

Описані порушення були привидом для відхилення пропозиції учасника відповідно до ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі», однак замовник ці недоліки тендерної пропозиції учасника залишив поза увагою, що і слугувало підставою для пред’явлення позовної заяви. Наразі судом вже відкрито провадження у справі.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост