Побив знайомого до смерті – жителя Рахова засуджено до 8 років ув’язнення

За принципової позиції прокурора Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури жителя Рахова засуджено до 8 років ув’язнення за фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень знайомому, що в подальшому призвели до його смерті (ч. 2 ст. 121 КК України).

У суді прокурор довів, що обвинувачений у травні минулого року наніс закарпатцеві кілька ударів кулаками по голові та тілу, внаслідок яких він отримав травми, несумісні з життям. Це підтверджує висновок судово-медичного експерта. Інцидент трапився під час спільного розпивання алкогольних напоїв в одному з житлових будинків Рахова, поблизу якого і виявили тіло потерпілого.

На час досудового розслідування обвинуваченому обирався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі очікується вступ вироку в законну силу.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури