У Закарпатській області екологи оштрафували лісництво на 226 тис. гривень

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області під час планової перевірки ДП «Брустурянське лісомисливське господарство» встановлено факти порушення законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів. 

Матеріалами планової перевірки зафіксовано, що у держлісфонді лісомисливського господарства було допущено незаконна рубка дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, знищення природного підросту віком 6-10 років, що є порушенням ст.ст. 64, 86, 90 Лісового кодексу України.    Керівнику ДП «Брустурянське лісомисливське господарство» було видано припис для усунення виявлених порушень.

Під час позапланової перевірки, проведеної фахівцями Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, за невиконання припису посадові особи підприємства притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП.   

Розмірів відшкодування збитків, заподіяних природним ресурсам,  становить 226 719 грн. Лісомисливському господарству було виставлено претензію для добровільного відшкодування завданих державі збитків, які підприємство сплатило у повному обсязі, – інформує пресслужба державної екологічної інспекції у Закарпатській області

ЗакарпатПост