Протягом доби закарпатські рятувальники прийшли на допомогу двом групам туристів

Обидва випадки сталися на Рахіщині

6 липня о 10:05 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту поблизу г. Петрос Рахівського району, групою мешканців з м. Київ (17 осіб), погіршилось самопочуття в одного із туристів (орієнтовно харчове отруєння) та ще один травмував ногу.

О 12:10 екстремалів знайдено та надано долікарську допомогу. О 14:30 їх доправлено до с. Лазещина звідки вони самостійно вирушили в напрямку м. Івано-Франківськ. Решта групи продовжила проходження маршруту. Для надання допомоги та транспортування залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Лазещина.

Того ж дня о 10:40 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту біля г. Довга поблизу смт Ясіня Рахівського району, групою з чотирьох осіб, мешканці м. Дніпро, отримав травму один з відпочивальників.

О 12:50 туриста 1995 р.н. з травмою колінного суглобу знайдено та надано долікарську допомогу.

О 14:30 його доправлено до с. Видричка звідки він у супроводі родичів вирушив у напрямку м. Івано-Франківськ. Решта групи продовжила проходження маршруту. Для надання допомоги та транспортування потерпілого залучено гірське пошуково-рятувальне відділення м. Рахів.

ГУ ДСНС України в Закарпатській області

ЗакарпатПост