На “Ужгородській регаті-2021” планують встановити рекорд України

“Ужгородська регата” відбудеться 25 липня. Про це сьогодні, 7 липня, розповів співорганізатор заходу Федір Шандор. За його словами, захід організовують 11-тий рік.

• Купи свіжий номер газети Господарські поради •

Нагадаємо, “Ужгородська регата” — це змагання, під час якого учасники на саморобних човнах командами пливуть понад 2 км річкою Уж. Щороку в останню неділю липня команди стартують о 18 годині біля Підзамкового мосту, пропливають під Пішохідним та фінішують за мостом Масарика. Для участі потрібно заздалегідь зареєструватися, повідомляє Суспільне

“Цього разу буде благодійний збір коштів на порятунок Павлика Мотичка, — розповів Федір Шандор. — Тому закликаємо всіх прийти на фініш і допомогти нашій закарпатській дитині. Щодо регати, то будуть збережені всі традиційні номінації: “Найшвидше”, “Найоригінальніше”, “Найшвидше серед саморобних суден” та “Найчисленніший екіпаж””.

Під час цьогорічної Ужгородської регати планують встановити рекорд України, — розповів співорганізатор Юрій Рубіш. За його словами, хочуть зробити найдовший живий замкнений ланцюг.

“Ми поставили собі за ціль встановити рекорд України, який пролягатиме в об’єднанні людей – “Рекорд заради життя”, — розповів Юрій Рубіш. — Він полягатиме в тому, що люди триматимуться за руки і утворять найдовший з усіх зареєстрованих живий замкнений ланцюг. Якщо все буде добре, ми плануємо, щоб замкнув цей ланцюг сам Павлик Мотичко. Локація, на якій відбуватиметься дійство – дві набережні Ужгорода – Київська та Незалежності, Пішохідний міст та міст Масарика, Відстань ланцюга мала би становити 2,5 км. Мета – збір коштів на самому рекорді”.

Реєстрацію на ланцюг, за словами організатора, планують робити біля Лінгвістичної гімназії та біля дитячого майданчику на площі Богдана Хмельницького.

ЗакарпатПост