Закарпатська митниця розпочала працювати в новому форматі

Як відомо, Закарпатська митниця з 1липня розпочала працювати як єдина юридична особа, зоною діяльності якоївизначено територію Закарпатської області. А це – 19 пунктів пропуску накордоні України з Румунією, Угорщиною та Словаччиною. Зі штатною чисельністю –927 посадових осіб.

Перехід у нову структуру проходитьвідповідно до запланованих заходів. Усі підрозділи митниці працюють у штатному режимі.Затримок у митному оформленні громадян та суб’єктів ЗЕД не має.

Функціонування митних органів у форматієдиної юридичної особи є розповсюдженою європейською практикою та передбачаєоптимізацію адміністративних, кадрових та багатьох інших ресурсів.

Закарпатська митниця, як й інші митніоргани України, стане більш – орієнтованою на високі технології та зручнийсервіс для підприємців та громадян, а працівники, які пройшли тестування зпитань кваліфікації та благонадійності, зможуть ефективно здійснювати митніпроцедури, протидіяти контрабанді та іншим порушенням митного законодавства.

До слова, що на митному посту «Ужгород-автомобільний»,що на українсько-словацькому кордоні, запроваджено експеримент «Нове обличчямитниці». Тут до роботи залучені фахівці, які отримали найвищі бали зарезультатами тестувань та продемонстрували нульову толерантність до корупції.

ЗакарпатПост