Мама хоче, щоб я вийшла заміж за її коханця

Іноді в родинах твориться таке, що навіть важко повірити. Стосунки стають часом настільки заплутаними, що люди самі в них не можуть розібратись. Просить поради від читачів газети «ЯСНО» і закарпатка Анжеліка Горват. Дівчина каже, що мати силоміць хоче її видати заміж за хлопця, з яким вона таємно зустрічається сама.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Мені 18 років і я єдина дитина у своїх батьків. Моїй мамі завжди було на мене начхати, мене більше виховував батько. А мама – така собі бізнес-леді. Для неї було важливіше піти з подругами в кафе повечеряти, ніж приготувати нам щось поїсти. Її завжди цікавили модні бутики і салони краси, а не ми з батьком. Довго я не розуміла чому, а тато не підозрює досі. Та якось вона присягнула додому молодого коханця. Його звати Михайло, йому 24 роки. Мамі ж 47. Вони з батьком однолітки, у шлюбі 22 роки. Із Михайлом ми раніше не були знайомими.

Тоді він саме був у нас вдома… Та несподівано прийшов батько. На щастя,  він їх не застукав у ліжку. Вони сиділи, пили кафу на кухні. Вона представила його йому, як мого хлопця… навіть без мого відома.

Коли я прийшла, мати сказала, що нам треба серйозно поговорити. Вона розповіла мені, що трапилось і просила вдавати, ніби у нас із Мішею роман.  Я б не хотіла, щоб родина моїх батьків зруйнувалася. хоча батька люблю більше. Однак я погодилась на її пропозицію, але за умови, що це  триватиме недовго і вони розійдуться.

Міша про задум матері все знав. Вона нас познайомила і на вихідні у нас мав бути спільний обід.

Михайло – добрий актор і професійно грав роль мого коханого. я ж хлопця тоді взагалі не мала. Та все затягнулося на більше, ніж рік і я познайомилась із чудовим хлопцем. Мені не хочеться, щоб він дізнався про те, що коїться у нашій родині, бо подумає, що й я така ж як моя мати.

Я поговорила з мамою і попросила її покласти крапку у стосунках із Михайлом, бо ця брехня може зіпсувати життя і мені, і їй самій. Пригрозила, що якщо за тиждень вона не розірве з ним стосунки. про все розповім батькові.

Та мати, ніби й не чула моїх слів. Вона запропонувала мені вийти заміж за Мішу, мовляв. все одно кращого чоловіка ніде на світі не знайду і не дамо такому добру пропадати, хай залишиться у родині. Про стосунки з Олексієм,  якого я кохаю, вона й чути не хоче, переконує, що невдовзі ми все одно розбіжимося. як у морі кораблі. Пропонує за те, що я погоджуся вийти за Михайла, купити нам квартиру. Уявляю, хто б спав на нашому сімейному ліжку з ним! вона б більше жила у цій квартирі, ніж у будинку, де ми зараз мешкаємо з батьком. Мені все дуже набридло і я не хочу більше розігрувати ніяких сцен.

Підозрюю, що мама мала коханців і раніше, просто тоді була більш обережною і її брехня та зрада не розкривалися, батько ж свято їй вірить у всьому, а я була малою і ні про що не здогадувалась. але пригадую, що до нас завжди приходили якісь дядьки і вони потім зникали в кімнаті з мамою.

Я знаю, що мій люблячий батько не заслуговує до себе такого відношення. Він – дуже порядна людина, чуйний, уважний, добрий і чесний. Єдине, не має власної фірми, як мама і працює столяром.

Порадьте, що мені робити, як вийти з цієї ситуації, що склалася, як не зруйнувати ні родину батьків, ні собі життя. Про шлюб із Михайлом і мови бути не може, але як умовити маму нарешті отямитись? • Більше унікальних історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост