Якщо мерія не здатна, ужгородці самі об’єдналися і покосили борщівник вздовж Ужа

Ужгородці вийшли вчора, 10 липня, кожен з власним інвентарем для того, аби покосити береги Ужа від борщівника та бур’янів. Інформація про це з’явилась на сторінці Armada Karpat у мережі Facebook.

“Сьогодні прибрали від бур’яна берег річки Уж на Ботанічній набережній та підготували місце старту відомої Ужгородська Регата, а саме головне гарно провели час з хлопцями на благо нашого рідного міста Ужгород», — йдеться в повіідомленні, пише Суспільне."Ужгород без бур’янів": містяни об’єдналися і покосили узбережжя річки Ужсторінка Armada Karpat у Facebook

Голова громадської організації Armada Karpat Роман Мегела в коментарі Суспільному розповів: вони організацією зібралися і вирішили долучитися до ініціативи “Ужгород без бур’янів”, яку вже третій день проводили ужгородці.

“Ми вибрали локацію — від підвісного мосту і десь метрів 200 очистили, працювали години 3. Нас було 10 чоловік І якби наші міські комунальні служби виконували належно свою роботу, то Ужгород не тонув би в бур’янах, борщівнику і в смітті. І це ми не використовували важку техніку, працювали мотокосами та бензопилами”, — сказав Роман Мегела.

З його слів, їхня команда вийшла в першу чергу для того, аби показати приклад іншим ужгородцям не чекати дій від влади, а братися до роботи самим і в першу чергу — не робити безлад у місті.

“Враховуючи те, що за кілька тижнів стартує “Ужгородська регата”, то ми вийшли. щоб підготувати місце для її старту. Ну і заодно і покосити бур’яни. Таким чином ми вбили двох зайців”, — пояснив Роман Мегела."Ужгород без бур’янів": містяни об’єдналися і покосили узбережжя річки Ужсторінка Armada Karpat у Facebook

Водночас, за словами Мегели, прибирали убережжя кілька інших груп ужгородців, одна з яких для знищення борщівника використала трактор. “Ми косили тільки бур’яни, бо з мотокосами іти в хащі борщівника — це самогубство”, — сказав він.

Нагадаємо, в Ужгороді досі триває оскарження результатів тендеру на право косити борщівник. Результати тендера міська рада оголосила 11 лютого, однак, за словами заступника міського голови Івана Шимона, процес оскарження може тривати й до осені.

ЗакарпатПост