Ферму закрили заради порятунку невидимих духів

Рада шотландського округу Хайленд розглянула позов про небезпеку лососевої ферми для морських фей. Про це повідомляє видання The Scotsman.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Компанія Organic Sea Harvest з 2018 року планувала побудувати ферму для розведення лосося на шотландському острові Скай. Проти відкриття ферми заперечували місцеві жителі, які побоювалися, що вона відлякає туристів. До них приєднався ряд рибальських асоціацій, стурбованих безпекою місцевих рибалок, пише газета ЯСНО.

Найбільш незвичайний аргумент проти ферми висунула організація «Друзі феї Ейлі Флодігаррі». Її прихильники заявили, що розведення лосося зашкодить морським феям та іншим чарівним істотам, які водяться в тих місцях, в тому числі морським духам, яких вони називають Синіми людьми, а також місцевим тюленям, під виглядом яких ховаються духи водних стихій.

Згідно з листом, надісланим до ради округу, біля берегів острова зустрічаються ашраі – морські феї з англійського фольклору, схожі на русалок. Раз на сто років вони піднімаються з морських глибин і купаються в місячному сяйві.

Співробітникам ферми також загрожує небезпека: згідно з листом, феї можуть пообіцяти їм золото і самоцвіти і заманити в найглибші місця океану. Після шестигодинного обговорення рада округу Хайленд вирішила відхилити пропозицію Organic Sea Harvest про будівництво ферми для розведення лосося • Більше унікальних історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост