Site icon zakarpatpost.net

АНОНС. Ми різні, нам краще розлучитися, – казав чоловік і на це не було жодного пояснення

Циганка хотіла їй погадати на руці і, коли та простягнула долоню, почала слухати її байки, просто стягнула перстень, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Таня стала кричати. Збіглися люди. А циганка – хоч би що. Навіть не злякалася, коли їй поліцією пригрозили, ще й сама почала погрожувати Тані. Сказала, що це вона не обручку, а чоловіка від неї вкрала. Коли хоче, хай Таня дає викуп. А коли ні, може розпрощатися зі своїм Тібором.

Це була субота. Ми, студентки, поверталися додому. Таня була сама не своя, коли ми їхали в автобусі. Ми намагалися її розрадити, якось відволікти. Але нам це не вдавалося. Ми думали, що вдома рідні її краще за нас заспокоять. Тому із полегшенням зітхнули, коли вона вийшла з автобуса.

Чоловік Тані Тібор був заочником, навчався у Львові. Але на вихідні біг додому, щоб побачитися зі своєю молодою дружиною. Їхні зустрічі були дуже бажаними. Часто в понеділок на лекції вона запізнювалася. Викладачі здебільшого з розумінням до того ставилися.

Коли Таня приїхала додому, Тібор вже на неї чекав. Але він поводився дуже дивно. Куди й поділися його усмішка та гумор, які завжди були при ньому. Тібор заявив, що вони не підходять одне одному.

Все, що намагався довести їй Тібор, тільки заплутувало ситуацію. Жодної причини він не навів.

Через роки до Тані знову підійшла циганка

Цього ж дня він поїхав. Куди саме – не став пояснювати. Не пообіцяв подзвонити чи написати.

Таня дуже важко переживала розлуку. Хоч тягнула на червоний диплом, заледве закінчила навчання. Викладачі намагалися якось її витягувати. Але Тані було байдуже і до оцінок, і до стипендії. 

Через рік ми отримали вищу освіту. І пішли працювати за направленням. Таня поїхала в іншу область. Вона навіть не думала сперечатися, і я її розумію. Хотілося бути якнайдалі від всього, що їй нагадувало про колишнє щасливе життя, яке так раптово закінчилося.

Минули роки, поки Таня усе ж таки наважилася знову вийти заміж. Причому, цього разу вдало.

І от одного разу на вокзалі до неї знову підійшла циганка. Пропонувала погадати на майбутнє. Таня тільки відсахнулася від нав’язливої провидиці. І навіть почала тікати. А та – вслід за нею.

Циганка все ж таки нарешті наздогнала Таню, бо та була з валізою, і бігти їй було нелегко та незручно.

Вона чекала, що циганка знову скаже їй фатальні слова про те, що і наступний її шлюб розсиплеться. Вона радше б воліла оглухнути, аніж почути такі жорстокі слова. Таня почала задихатися • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version