АНОНС. Ми різні, нам краще розлучитися, – казав чоловік і на це не було жодного пояснення

Циганка хотіла їй погадати на руці і, коли та простягнула долоню, почала слухати її байки, просто стягнула перстень, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Таня стала кричати. Збіглися люди. А циганка – хоч би що. Навіть не злякалася, коли їй поліцією пригрозили, ще й сама почала погрожувати Тані. Сказала, що це вона не обручку, а чоловіка від неї вкрала. Коли хоче, хай Таня дає викуп. А коли ні, може розпрощатися зі своїм Тібором.

Це була субота. Ми, студентки, поверталися додому. Таня була сама не своя, коли ми їхали в автобусі. Ми намагалися її розрадити, якось відволікти. Але нам це не вдавалося. Ми думали, що вдома рідні її краще за нас заспокоять. Тому із полегшенням зітхнули, коли вона вийшла з автобуса.

Чоловік Тані Тібор був заочником, навчався у Львові. Але на вихідні біг додому, щоб побачитися зі своєю молодою дружиною. Їхні зустрічі були дуже бажаними. Часто в понеділок на лекції вона запізнювалася. Викладачі здебільшого з розумінням до того ставилися.

Коли Таня приїхала додому, Тібор вже на неї чекав. Але він поводився дуже дивно. Куди й поділися його усмішка та гумор, які завжди були при ньому. Тібор заявив, що вони не підходять одне одному.

  • В тебе хтось є? – одразу захвилювалася Таня, бо іншого пояснення раптовому перепаду настрою чоловіка знайти не змогла.

Все, що намагався довести їй Тібор, тільки заплутувало ситуацію. Жодної причини він не навів.

  • Ми різні. Ти мене не розумієш. Нам краще розлучитися, – як папуга твердив Тібор розгубленій дружині.

Через роки до Тані знову підійшла циганка

Цього ж дня він поїхав. Куди саме – не став пояснювати. Не пообіцяв подзвонити чи написати.

Таня дуже важко переживала розлуку. Хоч тягнула на червоний диплом, заледве закінчила навчання. Викладачі намагалися якось її витягувати. Але Тані було байдуже і до оцінок, і до стипендії. 

Через рік ми отримали вищу освіту. І пішли працювати за направленням. Таня поїхала в іншу область. Вона навіть не думала сперечатися, і я її розумію. Хотілося бути якнайдалі від всього, що їй нагадувало про колишнє щасливе життя, яке так раптово закінчилося.

Минули роки, поки Таня усе ж таки наважилася знову вийти заміж. Причому, цього разу вдало.

І от одного разу на вокзалі до неї знову підійшла циганка. Пропонувала погадати на майбутнє. Таня тільки відсахнулася від нав’язливої провидиці. І навіть почала тікати. А та – вслід за нею.

Циганка все ж таки нарешті наздогнала Таню, бо та була з валізою, і бігти їй було нелегко та незручно.

  • Я покличу міліцію, якщо ти до мене посмієш доторкнутися, – закричала нарешті нажахана Таня.  

Вона чекала, що циганка знову скаже їй фатальні слова про те, що і наступний її шлюб розсиплеться. Вона радше б воліла оглухнути, аніж почути такі жорстокі слова. Таня почала задихатися • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост