Данілов розповів, чи можуть в Україні заблокувати Facebook

Данілов каже, що в Facebook є люди, які “займаються політичним брудом” щодо України та керівництва держави.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заперечив можливість блокування в Україні соціальної мережі Facebook. Але він вважає за необхідне боротися з людьми, які в цій соцмережі поширюють дописи із критикою держави та кроків влади, пише ТСН.

Про це Данілов заявив на брифінгу 12 липня.

“Ви уявляєте, що говорите? Як в Україні заблокувати Facebook. Це неможливо”, – відповів Данілов на запитання одного із журналістів.

Водночас Данілов заявив, що в Facebook є люди, які “займаються політичним брудом” щодо України та керівництва держави. Але в порівнянні із загальною кількістю українських користувачів їх небагато.

“Як з ними боротися? Ми розглядаємо певні процеси, як боротися саме з цими людьми. Але як заблокувати повністю Facebook – я вважаю це просто неможливо”, – висловився секретар РНБО.

Щодо кібератак, то їх Данілов, назвав гіршими, аніж атомна зброя. Він пояснив, що це така зброя, яка може бути спрямована на той чи інший об’єкт з відкладеним часом дії.

“Ви не можете їх відчути, побачити. Через певний час будуть відчуватися тільки наслідки і більше нічого. Ми відпрацьовуємо сьогодні такі ситуації. У нас є відповідальний орган – це Міністерство цифрової трансформації, який відповідає за кібербезпеку нашої країни”, – додав Данілов.

 ЗакарпатПост