Приєднають до гімназії, але лишать за старою адресою: ситуація з ліквідацією дитсадка на Закарпатті

Дитячий садок у селі Холмовець на Виноградівщині буде на базі місцевої гімназії. Так вирішили 12 липня на сесії Пийтерфолвівської сільради, куди належить село. Про це нині Суспільному повідомила начальниця відділу освіти Анжеліка Фуделла.

За її словами, до вересня в садочку мають усунути порушення, які виявили під час перевірки минулого року. Щоб виправити всі недоліки, з бюджету сільради треба було б понад 300 тисяч гривень. Тому вирішили: з двох поверхів використовуватимуть тільки частину закладу, яку відновлять. Садок залишиться у колишній будівлі, однак тепер рахуватиметься в структурі школи. Його відвідуватимуть близько 20 дітей.

“Там є не тільки по пожежній частині хиби. Там і сходи треба було повністю переробити. Електрику треба було виправити. Садочок буде під’єднаний до гімназії. Він залишається там же по цій адресі. Ніяких політичних питань щодо цього садочка не було. Є такі люди, які хочуть викривити ситуацію, що ніби закривають український садочок. Холмовець — це українське село. Вони спілкуються українською мовою. Вихователі лишаються. Одна з них йде у декретну відпустку, тому буде запропоновано завідувачці залишитися на посаді вихователя”, — розповіла начальниця відділу освіти Пийтерфолвівської сільради Анжеліка Фуделла.

Жителі села Холмовець зустрічалися з керівництвом сільради з’ясувати, чи садочок далі працюватиме.

Це відео в мережі поширив Сергій Ергреші. У Facebook користувачі писали про закриття в Пийтерфолвівській громаді, де жителі розмовляють також угорською, українськомовного садочка.Приєднають до гімназії, але лишать за старою адресою: ситуація з ліквідацією дитсадка на Закарпаттіскріншот з мережі Facebook

Cуспільне намагається отримати коментарі і від місцевих мешканців. За словами Анжеліки Фуделли, поки порушення в садочку не усунуть, батькам запропонували довозити дітей в сусіднє село Дюла. Однак наразі заяв, каже, не було.

 ЗакарпатПост