Site icon zakarpatpost.net

Закарпатець телефонував із виправної колонії, вимагаючи кошти та шантажуючи чоловіка

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт щодо берегівчанина за фактом повторного вимагання, поєднаного з погрозами розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці (ч. 2 ст. 189 КК України).

До цього чоловік вже судимий за незаконне заволодіння транспортним засобом, а наразі обвинувачується ще й у шахрайстві та крадіжці. Встановлено, що, відбуваючи покарання за попередній злочин у виправній колонії Дрогобича, він систематично телефонував закарпатцеві та вимагав грошові кошти. Суми коливалися від 500 грн до 4000 грн. У разі відмови погрожував заподіяти потерпілому шкоду та розголосити певну інформацію.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Берегівського районного суду. У період судового розгляду особа утримуватиметься в ДУ «Закарпатська УВП №9».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост

Exit mobile version