Юній закарпатці за врятовані під час паводку дитячі життя подякували рятувальники

Коли ти одна вдома з маленьким братиком, аж тут усю вулицю, подвір’я й будинок починає заливати вода – будь-хто злякався би. Але не 12-річна Тетяна Тулайдан з вул. Стебний, що в смт Ясіня Рахівського району. Коли її село охопила руйнівна стихія, дівчина не піддалася паніці й своїми діями врятувала життя чотирьох дітей.

Сьогодні з юною героїнею зустрівся й керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак, який привіз із собою гостинці. Він із цікавістю вислухав історію порятунку, адже тут було від чого затамувати подих: батьки дівчини саме працювали в полі, коли село накрила паводкова хвиля. Вода надзвичайно швидко прибувала й Тетяні довелося блискавично приймати рішення. Вона відчувала відповідальність не лише за себе, а й за маленького братика. Дівчина вимкнула вдома електрику й разом із семирічним братом побігла до будинку тітки, в якому перебували ще троє дітлахів. Тетяна заспокоїла їх та провела на другий поверх свого будинку, де всі вони були в безпеці й чекали на повернення дорослих.

Роман Гудак відзначив, що не всякий дорослий так швидко зорієнтувався би в екстремальній ситуації й треба мати неабияку внутрішню стійкість для подібного вчинку: «Тетяна показала себе справжнім рятувальником – вона відважна, рішуча й відповідальна. Далеко не кожен зробив би так само і я вважаю, що вчинок цієї героїні є прикладом для наслідування й заслуговує на всіляке заохочення. Переконаний, що вона є гідним претендентом на звання лауреата Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

ЗакарпатПост