Закарпатка у США: пластилінові стейки і кола в будь-яку пору року

Закарпатка Наталія Ткач через «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» познайомилася з американцем, вийшла за нього заміж і переїхала жити до США.

Вона розповіла газеті «ЯСНО» про своє нове життя і американські будні.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Для приїжджого американська їжа – це найсерйозніша проблема. Ми на ті смаки не звички, та й більшість емігрантів розуміють, чим може обернутися фастфуд для  здоров’я. Різницю я відчула ще в літаку, коли замість мінералки або соку нам запропонували  колу або чай з льодом. Жінка, що сиділа біля мене і літала додому зі США на Закарпаття сказала, що таке пропонують пасажирам в будь-яку пору року. Крім того, поїсти нам дали стейки. Я скуштувала. На смак, як пластилін. Знаю, бо в дитинстві його їла.

Чоловік у мене американець. Власне до нього я й їхала у США на постійне проживання. Познайомились ми через його шлюбне оголошення у газеті «Закарпатські оголошення». Людина він загалом чудова, характер – хоч на хліб масти, тільки часто хворіє, має зайву вагу і сидить на ліках. Про це я розповім іншим разом, а поки що про їжу.

Марк мені одразу сказав, що жити у США мені буде комфортно, бо американська кухня – це мрія будь-якої господині. Я щиро вірила його словам, поки не побачила зворотного.

Справді в його будинку кухня оснащена найсучаснішими побутовими приладами, за допомогою яких можна дуже швидко приготувати їжу.

Причому основні складові – холодильник, плита, посудомийна машина, мікрохвильова піч – є невід’ємною частиною комплектації і продається разом з меблями при купівлі будинку. Але затребувана ця мрія буває вкрай рідко – американці люблять їсти, але не люблять готувати! Тому ресторанний бізнес процвітає. Чи не єдине місце, де можна побачити черги, – це ресторан. Ходять сюди сім’ями, з дітьми будь-якого віку. При цьому малюку до року теж принесуть на замовлення якусь кашу в найбільш крутому ресторані • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост