АНОНС. Випускники без випускного: Як довготрадиційне шкільне свято протримається «на плаву»

Поговорити ні про що, або про щось дуже важливе, вислухати чужі думки і поділитися своїми, разом когось підтримати чи порізно осудити – все це відтепер можна на сторінках газети ЯСНО в рубриці «Жіноча логіка». Думки чоловіків не заборонені.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Вітаю. Що ж, «епідемія» шкільних випускних вщухла до наступного року. Ще деяких час випускники згадуватимуть деталі святкування, розглядатимуть фотографії, хтось ностальгуватиме за шкільними роками, хтось безмежно радітиме дорослому життю. Та сьогодні я дам слово тим випускникам, якіпропустиливипускний, бо не вважають цю подію аж надто важливою в житті.

Донька моїх сусідів закінчила школу з відзнакою. Мама Ніки з тих жінок, котрі переконані, що вони завжди мають рацію, тому нікого не дивувало, що вона активно готувала «правильне» свято для донечки. Сусідка сама шукала фасон випускного плаття, тканину, з якої його мали шити, підбирала біжутерію, взуття, шукала майстра-візажиста та перукаря. Щодня у під’зді можна було почути «голосний» звіт про підготовку до найкрасивішого, за її словами, дня. Щоправда, Ніка дуже мляво підтримувала добрі наміри мами, точніше, ніяк не підтримувала – розверталася і йшла, коли розмова торкалася «випускної» теми. Сусідка таку поведінку пояснювала просто: молода, зелена, ще не розуміє, як треба готуватися до свята.

«У мене з донькою однакові смаки, тож вона може повністю на мене покластися. А Нікочцітреба добре підготуватися до екзаменів та не відволікатися на вибір сукні чи макіяжу», – пояснювала жінка, додаючи, звісно і про те, що на красі своєї випускниці вона не економитиме.

«Випускний – це не те свято, на якому треба економити. Кінцевий образ Ніки має бути бездоганним. Всі ахнуть!», – переконувала сусідка. І вона мала рацію… Всі ахнули, бо Ніка проігнорувала мамині бажання і просто не пішла на випускний.

«Я мільйон разів казала мамі, що цей день не несе для мене жодного сенсу. Це просто день, до того ж марнотратний. Важливішою для мене є вступ до університету. Чому я маю підкорятися забаганкам моїх однокласників, в яких пріоритети інші. Шкода, що мама не чула мене…», – поділилася зі мною дівчина.

Ніка розповіла, що в класі вона не одна така: «Двійнята не пішли, бо кажуть, що для сім’ї це затратно дуже. А в паралельному класі майже всі хлопці вирішили за «випускні» гроші поїхати в Камянець-Подільський і піднятися на повітряній кулі» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост