Зранку та в обід комунальники мають поливати дороги Ужгорода

Двічі на день комунальники Ужгорода мають поливати дороги. Це з 5 до 7 ранку, а також із 12-ї до 14-ї.

Про це Суспільному повідомила начальниця управління житлово-комунального господарства міськради Олександра Турянчик. Скільки води витрачають, не сказала. Однак розповіла: дороги та пішохідні зони в місті поливають із червня. Роблять це комунальники.

Як на поливання доріг реагують ужгородці

Ужгородець Михайло 13 років водить авто. Поливання доріг у місті коментує так: “Протягом останнього тижня я, в принципі, періодично бачив, переважно зранку, але ось щойно проїжджав на транспортному мосту і також їхала машина. Загалом, це добре, трохи пилюку прибиває. Я би сказав, що це більше краще для пішоходів, ніж для автомобілістів. Я не думаю, що це ефективно якось охолоджує дорогу настільки, щоб це якось впливало на машину”.Зранку та в обід комунальники мають поливати дороги УжгородаСуспільне Закарпаття

А водій Євгеній Гудз каже: вулиці треба поливати частіше.

“Їжджу майже кожного дня, помічаю, зазвичай, зранку в районі 16-поверхівки. Таких поливів має бути набагато більше. Вони мають бути всюди, не тільки територія дороги, а ще й пішоходна зона. Дуже гарно, що поливають, але разом із тим потрібно ще, щоб цю всю пилюку, яка змивається з асфальту і йде на окраїну, зачищували. Тому що воно висихає і все рівно ця пилюка піднімається. Тому добре би було, якби була залучена техніка, яка в той момент ще по боках їздить, зачищає, і відповідно, цієї пилюки було би менше і поливати би менше потрібно”, — сказав Євгеній Гудз.

Що кажуть у міськраді

Працюють на вулицях Ужгорода три спецмашини, — розповідає начальниця управління житлово-комунального господарства міськради Олександра Турянчик. Дороги поливають, щоб не деформувався асфальт від високих температур, а також, аби змити пилюку. З пішохідних частин поливають лише вулицю Корзо і Набережну Незалежності. Біля комерційних закладів тротуари, каже, мають поливати підприємці.Зранку та в обід комунальники мають поливати дороги УжгородаСуспільне Закарпаття

“Поливають магістральні вулиці міста основного кільця руху громадського транспорту. На ці всі заходи виділені бюджетні асегнування, укладено договори. Водозабір здійснюється з каналізаційно-насосної станції біля каналу, біля доманинського мосту. Оформлено спецкористування у комунального підприємства “КШЕП”, — розповіла Олександра Турянчик.

За словами Турянчик, комунальне підприємство двічі на день поливає частину вулиць, коли температура вище 28 градусів. Наразі тендер на обслуговування інших шляхів у місті ще триває.

ЗакарпатПост