Site icon zakarpatpost.net

Зранку та в обід комунальники мають поливати дороги Ужгорода

Двічі на день комунальники Ужгорода мають поливати дороги. Це з 5 до 7 ранку, а також із 12-ї до 14-ї.

Про це Суспільному повідомила начальниця управління житлово-комунального господарства міськради Олександра Турянчик. Скільки води витрачають, не сказала. Однак розповіла: дороги та пішохідні зони в місті поливають із червня. Роблять це комунальники.

Як на поливання доріг реагують ужгородці

Ужгородець Михайло 13 років водить авто. Поливання доріг у місті коментує так: “Протягом останнього тижня я, в принципі, періодично бачив, переважно зранку, але ось щойно проїжджав на транспортному мосту і також їхала машина. Загалом, це добре, трохи пилюку прибиває. Я би сказав, що це більше краще для пішоходів, ніж для автомобілістів. Я не думаю, що це ефективно якось охолоджує дорогу настільки, щоб це якось впливало на машину”.Суспільне Закарпаття

А водій Євгеній Гудз каже: вулиці треба поливати частіше.

“Їжджу майже кожного дня, помічаю, зазвичай, зранку в районі 16-поверхівки. Таких поливів має бути набагато більше. Вони мають бути всюди, не тільки територія дороги, а ще й пішоходна зона. Дуже гарно, що поливають, але разом із тим потрібно ще, щоб цю всю пилюку, яка змивається з асфальту і йде на окраїну, зачищували. Тому що воно висихає і все рівно ця пилюка піднімається. Тому добре би було, якби була залучена техніка, яка в той момент ще по боках їздить, зачищає, і відповідно, цієї пилюки було би менше і поливати би менше потрібно”, — сказав Євгеній Гудз.

Що кажуть у міськраді

Працюють на вулицях Ужгорода три спецмашини, — розповідає начальниця управління житлово-комунального господарства міськради Олександра Турянчик. Дороги поливають, щоб не деформувався асфальт від високих температур, а також, аби змити пилюку. З пішохідних частин поливають лише вулицю Корзо і Набережну Незалежності. Біля комерційних закладів тротуари, каже, мають поливати підприємці.Суспільне Закарпаття

“Поливають магістральні вулиці міста основного кільця руху громадського транспорту. На ці всі заходи виділені бюджетні асегнування, укладено договори. Водозабір здійснюється з каналізаційно-насосної станції біля каналу, біля доманинського мосту. Оформлено спецкористування у комунального підприємства “КШЕП”, — розповіла Олександра Турянчик.

За словами Турянчик, комунальне підприємство двічі на день поливає частину вулиць, коли температура вище 28 градусів. Наразі тендер на обслуговування інших шляхів у місті ще триває.

ЗакарпатПост

Exit mobile version