Дракула під час повні омолоджувався у цілющих водах карпатського потічка

Є на Закарпатті унікальна гора із двома вершинами. Про неї складають легенди, на неї роблять сходження туристи, із її дарів живуть місцеві.

Це – Апецька, що знаходиться на межі Тячівщини та Рахівщини. Кажуть, що назву цій горі дав сам Влад Цепеш, тобто граф Дракула. І справді вона є румунською, а  перекладі на українську означає водяна. Названо гору так через те, що з її стрімких схилів починаються потічки, що є притоками таких річок, як Тересва, Великий Плавуць, Крайня Ріка та інших. Але що робив на горі  кровожерливий румунський воєвода?

Про це розповідь газети ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Кажуть, що Цепеш мав зв’язок із нечистою слою. І однієї ночі графу, який геть не хотів старіти, голос із-під землі підказав, що в Карпатах на горі є джерело і якщо вмитись його водою, організм почне молодіти. Знайти його можна за місячним променем, який сам вестиме Дракулу до потрібного місця, але купатись потрібно виключно у повню, бо саме тоді вода має найбільшу силу.

Звісно ж Дракула зрадів і у вказаний час відправився в подорож. Потічок той був на горі, на яку потрібно було довго і важко підніматись. Однак результат був вартий усіх зусиль. Після першого ж купання граф сильно змінився, помолодів років на 10. І так він робив три ночі поспіль.

Після такого курсу він став не лише молодшим та гарнішим, але й більш енергійним і більш упевненим у собі. Тобто просто непереможним. Так приїжджав Дракула у карпатську купіль майже щоліта. І гору, де було джерело він назвав Апецькою, бо румунською «апа» – це вода.

Пробували його вчинок повторити і місцеві, які не раз таємно спостерігали за ним і також молодішали, але не настільки, як граф, бо не знали таємного замовляння, яке занурюючись у потічок, потрібно було тричі повторити.

От так гора й залишилася Апецькою  до наших днів і її краса зачаровує кожного, хто хоч раз її побачить 

• Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076

• ЯСНО – газета №1 для життя! 

ЗакарпатПост