На Тячівщині 23-річний водій на смерть збив велосипедиста і вмовив друга взяти вину на себе

23-річний житель села Чумальово Тячівського району вчора ввечері, 18 липня, збив велосипедиста. Потерпілий помер у лікарні, а винуватець ДТП вмовив 20-річного дуга взяти вину за смерть чоловіка на себе.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Закарпатській області.

Під час слідчих дій правоохоронці з’ясували, що винуватцем автомобільної аварії є 23-річний закарпатець, який перебував п’яним за кермом автомобіля «Mercedes-Benz». У машину були ще двоє товаришів водія.  Хлопці відвезли потерпілого до лікарні, однак той невдовзі помер.

«Усвідомлюючи тяжкість злочину, 23-річний водій вмовив свого 20-річного товариша взяти провину за смерть велосипедиста на себе, оскільки до того, як сісти за кермо автомобіля, хлопець вживав алкоголь», – йдеться у повідомленні. Поліцейські з’ясували, що 20-річний закарпатець, який називав себе винуватцем ДТП, не був за кремом авто.  

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР) стосовно 23-річного водія автомобіля «Mercedes-Benz». Наразі також вирішується питання про відкриття кримінального провадження стосовно 20-річного друга винуватця ДТП за ст. 384 ККУ (введення в оману суду чи іншого уповноваженого органу).

ЗакарпатПост