Гори нас не роз’єднують, – Патріарх УГКЦ до закарпатських греко-католиків

Патріарх УГКЦ подякував протоігумену Закарпатської Провінції Св. Миколая в Україні о. Франциску за його участь у Всеукраїнській проші у Зарваниці.

Про це повідомляє сайт Провінції.

«Ми маємо сьогодні духовенство з різних частин України і світу, – звернув увагу Блаженніший Святослав у своєму подячному слові на завершення Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди Всеукраїнської прощі до Зарваниці. – Але мені особливо приємно, – наголосив Глава УГКЦ, що з нами є протоігумен Василіянської Провінції з Закарпаття.

Присутність на паломництві представників Мукачівської єпархії свідчить про єдність греко-католиків України, підкреслив Патріарх УГКЦ.

“Отче Франциск, ми дуже Вам дякуємо, що Ви сьогодні є між нами і Ви показуєте, що ми є єдина Церква, що гори не роз’єднують, але греко-католики вміють будувати ту єдність, яку очікує сьогодні наш народ, наша Держава і Божий люд. Тому Отче, дуже Вам дякуємо. І передайте там, по той бік Карпат, слова нашої любові, єдності і молитви за всіх греко-католиків Мукачівської єпархії», – наголосив Глава УГКЦ.

Як передає сайт Провінції Святого Миколая, протоігумен о. Франциск, який представляє Василіянські монастирі Закарпатської Провінції в Україні, прибув на всеукраїнську прощу до Зараваниці одразу після Празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері, 95-літній ювілей Інтронізації якої відзначався цього року 16-17 липня.

Протоігумен приїхав до Зарваниці 17 липня. Пізно ввечері він взяв участь у велелюдному поході паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму до місця появи Богородиці, де встановлено монумент на Її честь.

ЗакарпатПост