Скейт-майданчик в Ужгороді відкриють 24 серпня. Чому затримали роботи

Скейт-майданчик мають збудувати в Ужгороді до 24 серпня. Про це Суспільному повідомив ужгородський міський голова Богдан Андріїв. За його словами, проєкт переміг у конкурсі бюджету громадських ініціатив ще в грудні 2019. Будівництво мали почати у 2020 році.

Проєкт скейт-майданчика на конкурс громадських ініціатив подавали двічі. Вперше, у 2018, його відхилили. За рік він виграв конкурс. Його автор Олег Тенкач каже: ужгородські скейтбордисти не мали місця для катання.

“Перша причина була та, що в усіх обласних центрах, крім Ужгорода і Чернівців, уже був скейт-парк, і я хотів, щоб наступні покоління мали де кататися”, — розповів автор проєкту.Скейт-майданчик в Ужгороді відкриють 24 серпняУжгородська міська рада

Роботи розпочали у п’ятницю, 16 липня, каже співавтор проєкту та головний проєктувальник Роман Антонов. Обабіч майданчика розташують розгони, в центрі розмістять фанбокс – конструкцію для виконання трюків. На майданчику, за словами Романа Антонова, зроблять спеціальне покриття.

“Покриття буде зі шліфованого бетону зі спеціальним просоченням. Воно є дуже довговічним і максимально придатним для катання. І, що найважливіше, воно є максимально травмобезпечним: якщо хтось падає, він не дістає великі подряпини, не псує одяг”, — сказав Роман Антонов.Скейт-майданчик в Ужгороді відкриють 24 серпняСуспільне Закарпаття

Скейт-майданчик мали збудувати у 2020 році. За словами ужгородського міського голови Богдана Андріїва, проєкт не втілили через пандемію.

“Саме з причин пандемії минулого року нам не вдалося його збудувати. Кошторисна вартість – півтора мільйона гривень. Будівництво буде завершено до Дня Незалежності, 24 серпня. Це та дата, коли ми будемо відкривати і стелу”, — сказав міський голова Ужгорода.

За словами Романа Антонова, на скейт-майданчику зможуть водночас кататися близько десяти людей.

ЗакарпатПост