Прикордонники спільно з нацгвардійцями охоронятимуть кордон на Закарпатті

Основною метою операції є запобігання та протидія незаконному переміщенню через державний кордон нелегальних мігрантів, тютюнових виробів, а також інших товарів та вантажів.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

До проведення операції залучено представників різних правоохоронних, силових та фіскальних органів України. Крім того, постійно здійснюється взаємодія із прикордонниками суміжних країн.

На ділянку Мукачівського загону прибули військовослужбовці Національної гвардії, а відтак патрулювання держрубежу здійснюватимуть спільні прикордонні наряди. Основні зусилля правоохоронців зосереджено на українсько-румунській ділянці кордону, де постійно фіксуються спроби незаконного переміщення тютюнових виробів, а з настанням сприятливих погодних умов, такі спроби активізувалися.

Перед початком спільних патрулювань правоохоронці провели нараду, на якій обговорили особливості ділянки загону, елементи обстановки, що склалась у прикордонні та визначили основні завдання щодо забезпечення надійної охорони  кордону.

Варто зауважити, що спільна діяльність учасників операції спрямована не лише на затримання виконавців на кордоні, а й на виявлення усіх фігурантів незаконних схем – до організаторів включно, а також виявлення місць накопичення товарів та потужностей з виготовлення контрафактної продукції, місць перебування незаконних мігрантів тощо, повідомляє прес-служба Мукачівського прикордонного загону.