АНОНС. Що робити, аби шкіра була, як у дитини

Чим чистішою є людина зсередини, там чистішою є шкіра

Більшість хворою українців через неправильне харчування. Про говорять навіть лікарі. Смажене, копчене, гостре. солодощі підривають імунну систему і стають причинами багатьох захворювань. Більше того, наші земляки останніми роками очолюють європейський антирейтинг за смертністю через неправильне харчування. Кожна четверта зупинка серця стається через їжу. Щоп’ята дитина в Україні потерпає від ожиріння і щодругий дорослий має надлишкову вагу. Мільйон діабетиків і ще бозна-скільки недообстежених. Рівень смертності в Україні через неправильне харчування становить 38,2 % – це найвищий показник у східній Європі. Дієтологи радять до кожного прийому їжі включати одну порцію овочів і зовсім виключити споживання цукру.

Тож що їсти і від чого краще відмовитись? Про все це та інше розповів газеті «ЯСНО»  Олег БЛАЖІВСЬКИЙ – ужгородець, який не просто знається на правильній їжі, але й готує її і навчає правильному харчуванню інших.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Як організм перелаштовується при зміні харчування

Із чого складається ваш раціон? Влітку ще зрозуміло, овочів і фруктів багато… А от взимку?

Перші два місяці, поки організм переходить на нову їжу при сироїдінні, є складнощі з терморегуляцією. Вегетаріанці нічого не втрачають, бо вони можуть їсти теплу їжу. При сироїдінні трохи складніше, бо тепло нізвідки взяти. Я, наприклад, навіть чаї не п’ю, тільки коли  хворію (очистні реакції організму) можу один-два рази випити. Перші одну-дві зими організм не вміє сам зігріватися. Далі все вирівнюється і холод я легше переношу, ніж люди, що харчуються традиційно. А от першу зиму я десь два місяці мерз, але раціон не змінив. Зігріваючих продуктів мало – це авокадо, гострий перець. Тому я стараюся не переохолоджуватися, а фрукти які охолоджують їм тільки вдома, де тепло. Раціон же стандартний – зранку в мене завжди не крохмалисті фрукти – яблука, цитрусові, хурма, гранат, з обіду можу собі дозволити банани, або коктейлі на їх основі, а під вечір їм салат з хлібцями • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост