Україна та Угорщина взаємно визнали документи про освіту

Також Україна та Угорщина підписали меморандум про співпрацю у сфері підготовки дипломатичних кадрів.

Україна й Угорщина домовилися про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені, повідомляє ТСН.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з угорським колегою Петером Сіярто в Києві 22 липня.

Говорячи про підписання цієї угоди, Сіярто зауважив, що це питання обговорювалося протягом 7 років.

“Ми підписали угоду про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені… Угода про визнання дипломів і наукових ступенів свідчить про те, що немає невирішуваних проблем. Тільки треба багато працювати”, – розповів він.

Своєю чергою, голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що ця угода є важливим елементом у вирішенні проблем в освітній сфері, які накопичилися з Угорщиною за останні роки.

“Ми продовжуємо рухатись до розв’язання всіх ключових проблем з Угорщиною у наших двосторонніх відносинах”, – сказав український  міністр.

На сторінці МЗС України у Facebook сказано, що підписання цих документів означає, що Україна визнаватиме угорські документи про освіту та наукові ступені, а Угорщина – українські. Крім того, Дипломатична академія України ім. Геннадія Удовенка при МЗС та Дипломатична академія Угорщини активізують обмін студентами, науковцями та експертами. Також передбачається участь дипломатів обох держав у тренінгах, обмін публікаціями.

Також очільники МЗС України та Угорщини погодили графік подальших контактів на рівні комісії з питань національних меншин та підписали меморандум про співпрацю у сфері підготовки дипломатичних кадрів. 

Як повідомлялося, в Україні створять університет, де готуватимуть фахівців у галузі новітніх технологій. Майбутній навчальний заклад матиме шість основних напрямків, навчання стартує вже за два роки, а найкращим студентам після завершення навчання обіцяють роботу. 

ЗакарпатПост