Закохані вирішили таємно повінчатися, та здійснилося прокляття

Чорногірський масив Карпат ще називають гуцульськими Альпами. Справді, гори подібні. І однією з найвищих вершин цього масиву є Петрос. Його висота – 2020 метрів. Вищою є тільки Говерла – 2061 метр. Петрос є неймовірно привабливим для туристів у всі пори року. А чи знали ви, що його ще називають Перуновою горою, що на ній ніяк не приживаються християнські символи. А що ви чули про таємничу печеру на схилі гори на висоті 1900 метрів?

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Є про гору дуже романтична оповідка, пише газета ЯСНО. У далекому-далекому минулому, коли Карпати ще не були такими високими, в тих краях було село, де зі своїм батьком жила красива дівчина Говерла. Сім’я була не з багатих, але й не з бідних. Завидною нареченою була Говерла, багато хлопців впадали за нею. Але навіть, незважаючи на те, що дівчина знала ціну своїй красі, її серце вже було зайняте. У ньому таїлася любов до працьовитого юнака Петра. Хлопець був справжнім господарем та мав добре серце. І він також любив Говерлу.

Біда була тільки в тому, що батько Говерли був проти стосунків дочки з Петром. Він хотів знайти багатого та знатного чоловіка, щоб Говерла ні в чому собі не відмовляла і ніколи не працювала так важко, як колись працював він сам.

Але любов молодої пари була вище всього цього. Тож вони вирішили назавжди об’єднатися в таємному шлюбі. Та батько дівчини, підозрюючи про її наміри, настільки розгнівався, що наклав прокляття обох. Страшне і важке…

Говерла і Петро розповіли свою історію одному священикові на ім’я Іван. Він був такий вражений їхнім коханням, що погодився їх повінчати. І в той момент, коли священник проголосив їх чоловіком і дружиною, здійснилося прокляття.

Всі троє винуватців таємного вінчання в один момент стали високими горами – Говерлою, Петросом і Попоп Іваном. Ось так злість занапастила красиву любов та створила одні з найвищих гір Чорногірського хребта. Звісно, усе це тільки легенди, але знати їх і не повторювати чужих помилок варто, як і хоча б раз у житті побувати на Петросі, побачити його дивовижну красу та неймовірно мальовничі пейзажі, які є тільки у Карпатах • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост