Мукачівець фасував наркотики у прозорі шприци чи фольгу та передавав клієнтам

Мукачівською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо місцевого мешканця за фактом збуту психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України). Раніше закарпатець вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за злочин, передбачений ст. 309 КК України.

У ході слідства встановлено, що обвинувачений займався розповсюдженням метамфетаміну на території Мукачева та району. Лише протягом квітня поточного року правоохоронці зафіксували кілька фактів незаконного збуту. Мукачівець фасував кристалічну речовину у прозорі шприци чи фольгу та передавав клієнтам за попередньо домовлену грошові кошти, суми яких сягали до 3700 грн за один згорток.

Наприкінці квітня, при черговій спробі збуту, зловмисника затримали оперативники карного розшуку поліції Мукачева за силової підтримки бійців Роти поліції особливого призначення. При цьому чоловік перебував у стані наркотичного сп’яніння.

У разі доведення його вини в інкримінованому злочині, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі обвинувачений утримується під вартою, як і під час досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

ЗакарпатПост