Чоловік зі зростом 236 сантиметрів продовжує рости

Хуссейн Бісад донедавна вважався найвищою людиною у світі. Він важить 209 кілограмів при зрості 236 сантиметрів і все ще продовжує рости, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Його історія у 2002 році  потрапила в заголовки загальносвітових подій, але він був змушений передати титул найвищої людини у світі турку Султану Кезену, у якого зріст 251 сантиметр.

Зараз Хусейн, якому 46 років, розповів, як його життя змінилося і почалися проблеми зі здоров’ям.

Сомалійський біженець переїхав до реабілітаційного центру  і потребує діалізу тричі на день.

Медики вважають, що у нього є стан, який називається гіпофізарний гігантизм, через що він виробляє більше гормонів росту, ніж зазвичай.

Як повідомляє The Sun, гігант емігрував до Англії в 1999 році з Сомалі, рятуючись від війни.

Він з’їдає в день стільки ж продуктів, скільки споживають чотири людини середнього зросту, і спить на ліжку довжиною 275 сантиметрів.

За словами Бісада, йому подобається бути високим.

«Я люблю дивитися в обличчя людей, коли вони бачать мене. Навіть водії сигналять, коли я йду по вулиці. Всі люди ставляться до мене по-доброму», – заявив він.

Однак висота супроводжується і рядом  незручностей.

Під час своєї подорожі з Сомалі в Англію Бісад був змушений купити два квитки на літак. Зараз він знаходиться у Великобританії на правах біженця. Офіційно він вважається безробітним, але співпрацює з благодійним фондом африканських дітей – допомагає збирати гроші.

За свідченням лікарів, Бісад хворий на рідкісну хворобу – гіпофізарний гігантизм і змушений перебувати під пильною увагою медиків.

Хуссейн каже, що люди часто запитують його, чому він такий високий.

«Всі інші нормальні, я інший. Хіба можу знати чому?», – наголошує він.

Бісад при народженні нічим не відрізнявся від інших, стрімко почав рости у другому красі.

«Мій директор спитав: «Ти впевнений, що ти Хусейн? Іди додому і приведи свого батька». Я прийшов додому, але тато повернув мене до школи, – пригадав він. –  Мені було близько шести-семи років. У мене був більший від інших стілець, більший стіл, все змінилося».

У 13 років Хуссейн переріс батька та сестру, яка є його двійню.

Незважаючи на славу, яку йому приніс зріст, Бісад відкрив інформацію про повсякденну боротьбу, яку вона спричиняє.

Йому потрібно спеціально експортувати взуття із-за кордону, а його спеціальний одяг коштує близько 700 фунтів стерлінгів (26 тисяч гривень) за костюм.

Але саме проблеми зі здоров’ям завдають йому найбільших незручностей, адже без милиць останнім часом він не може ходити. Після трансплантації нирки минулого року, каже, що швидко втомлюється. Зараз він сподівається поїхати назад до Сомалі, щоб повернути свою дружину Ясмін у Лондон, аби вони могли жити разом • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост