Найстаріший чоловік планети каже, що аби дожити до 112 років, треба всіх любити і не ніколи тримати гніву

Пуерториканець Дон Еміліо Флорес Маркес з підтвердженим віком 112 років і 236 днів був визнаний Книгою рекордів Гіннеса найстарішою з нині живих людей у світі, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Дон Еміліо народився 8 серпня 1908 року в Кароліні, Пуерто-Ріко, і є старшим сином Альберто Флореса і Маргарити Маркес, які створили велику сім’ю, що складається з одинадцяти дітей.

З самого раннього віку дон Еміліо почав допомагати своєму батькові, працюючи з цукровою тростиною, продуктом, який вирощувався на острові. Частина його роботи була зосереджена на поливі компосту і зборі цукрової тростини. Як старший з дітей, він присвятив себе домашній роботі і турботі про своїх братів і сестер.

З цього моменту Дон Еміліо вирішив присвятити більшу частину свого життя фермерству, і саме так йому вдалося підтримувати у достатку свою сім’ю.

Він був одружений 75 років з любов’ю всього свого життя – Андреа Перес, яка померла в 2010 році і з якою він виховав чотирьох дітей (двоє з них уже померли), у нього також є п’ять онуків і п’ять правнуків.

У даний час чоловік живе в Трухільо-Альто, Пуерто-Ріко. Його два сини Тирса і Еміліо піклуються про нього, весь час супроводжують батька. Він страждає глухотою і в 101 рік переніс операцію, під час якої йому встановили кардіостимулятор.

 «Дон Мілло», як його називають знайомі та рідні, переконує, що для того, щоб жити щасливо понад століття, потрібно мати в серці багато любові і не мати гніву.

«Мій батько виховував мене з любов’ю, люблячи всіх. Він завжди казав мені і моїм братам робити добро, ділитися всім з іншими. Крім того, Христос живе в мені!», – запевняє він, додаючи, що саме в цьому і є суть життя.

Дон Еміліо днями отримав офіційний сертифікат Книги рекордів Гіннеса.

Він і його сім’я дуже радіють.

Попереднім рекордсменом Книгою рекордів Гіннеса було визнано румуна Думітру Коменеску (народився 21 листопада 1908 року). Він утримував рекорд менше місяця, перш ніж помер 27 червня 2020 року у віці 111 років і 219 днів. Після смерті пана Коменеску Книга рекордів Гіннеса вручила свідоцтво Маркесу, який народився на три місяці раніше Коменеску.

І ще кілька цікавих фактів. Найстаріша жінка всіх часів – Жанна Кальман (Франція), яка прожила 122 роки і 164 дні, а найстаріший чоловік всіх часів – Кімура Джіроемон (Японія), який народився 19 квітня 1897 року і помер у віці 116 років і 54 дня 12 червня 2013 року • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост