Щоб довше жити, треба більше рухатися

Підтримання здорової ваги і способу життя, включаючи фізичні вправи, дозвілля і соціальні заходи, подовжує життя навіть серед літніх людей. Це показують результати шведського дослідження за участю людей у віці 75 років і старше, пише газета ЯСНО

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Люди, дозвілля яких було досить активним і відповідало здоровому способу життя, жили у середньому на 5 років довше, і ця різниця зберігалася навіть тоді, коли аналіз обмежувався учасниками у віці 85 років і старше.

Отримані результати не залежали від стану здоров’я і спостерігалися навіть у осіб, котрі мають багато хронічних захворювань.

З усіх видів дозвілля фізична активність, така як плавання, ходьба і гімнастика, була пов’язана із найбільшою різницею у виживанні, додавши 2,3 року до життя учасників у порівнянні із відсутністю фізичної активності.

Як повідомляє Укрфнформ, не секрет, що фізичні вправи справляють безліч корисних впливів на організм. Проте, недавні дослідження показують, що ці позитивні ефекти поширюються і на вищу нервову діяльність, впливаючи на пізнання. Доведено, що як аеробні вправи, так і силові тренування відіграють життєво важливу роль у підтримці мозку і когнітивного здоров’я протягом усього життя.

Регулярна фізична активність пов’язана із більш низьким ризиком розвитку депресії у літньому віці. Дослідження також показують, що самостійна мотивація і компетентність є важливими факторами, що спонукають людей похилого віку більше займатися спортом.

Але потрібна регулярна фізична активність, в іншому випадку існує великий ризик втрати довгострокового сприятливого впливу на здоров’я.

Згідно з даними Американського коледжу ревматології, люди з артритом, які займаються фізичними вправами, відчувають менше болю, мають більше енергії. У них поліпшується сон і повсякденні функції. Люди, які фізично активні, більш здорові, щасливі і живуть довше, ніж ті, хто неактивний, і це особливо вірно для людей з артритом • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост