За скоєння дисциплінарного проступку закарпатську поліціантку звільнили. Суд не захотів її поновити на роботі

Закарпатський окружний адміністративний суд відмовив повністю у задоволенні адміністративного позову до Головного управління Національної поліції у Закарпатській області про визнання протиправними дій, скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Суд зазначив, що позивачку звільнено із служби за скоєння дисциплінарного проступку, що виразилося у неетичних та непрофесійних діях під час виконання службових обов’язків стосовно гр. Ч., скоєнні вчинку, який компрометує її як поліцейського, перешкоджанні у проведенні службового розслідування та неповідомленні про ознаки кримінального правопорушення, що в свою чергу підриває авторитет поліції в цілому.

Суд дійшов висновку, що відповідачем правомірно обрано позивачці такий вид дисциплінарного стягнення, як звільнення з поліції, адже вчинений нею проступок є таким, що дискредитує звання поліцейського і негативно впливає на рівень авторитету та довіри до органів Національної поліції з боку суспільства. Такий захід дисциплінарного впливу застосовано відповідачем обґрунтовано, розсудливо, пропорційно, тобто з урахуванням балансу між несприятливими наслідками та цілями, на досягнення яких він спрямований.

Рішення суду набуло законної сили після перегляду в апеляційній інстанції.

З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/2649/20.

Закарпатський окружний адміністративний суд

ЗакарпатПост