Порчу на смерть лікував голодом

Батько довів сина до анорексії: при зрості 180 см підліток важив …28 кг

В Одесі батько довів 16-річного сина до анорексії. Коли дитину привезли до обласної дитячої лікарні, медики жахнулися: підліток важив всього 28 кілограмів, а тіло його було покрито численними гематомами. Медики кажуть: за роки практики такого ще не бачили, пише популярна на Закарпатті газета ПОРАДИ.

Обкладинка свіжого номера газети ПОРАДИ

До такого стану дитини довів власний батько. Журналістам вдалося застати чоловіка в лікарні. Він розповів, що Андрій народився з проблемами здоров’я, а нібито після щеплення в півтора року хлопчик перестав розмовляти. І перші роки життя дитини батьки ходили по лікарях, але медики так і не могли поставити діагноз. Тоді вони звернулися до нетрадиційної медицини.

«У 2-3 рочки ми побачили, що він не розмовляє – пішли по лікарях. Лікарі сказали, що вони не знають, що з ним. І потім вже почалися нетрадиційні методи лікування. Ходили по бабусях-дідусях – всі говорили, що це порча на смерть», – каже батько Андрія.

У 2010 році батьки вирішили піти до церкви. Отець Іона, нині покійний, фото якого чоловік весь час тримає в руках, наказав сім’ї відмовитися від їжі тваринного походження і проводити обряд помазання. Тож з того часу хлопчик зростав та формувався на дієті без м’ясних та молочних продуктів, періодично узагалі відмовляючись від їжі. Не дозволяли в родині й до лікарів звертатись та будь-які медикаменти приймати. Натомість усі болячки виганяли свяченою олією оливи. «Якщо на місці, де розтирали олію, з’являлися синці – значить, хтось наврочив. – Забивка – це місце, звідки виходять злі духи. У сина їх було безліч, тож пов’язувати його худорлявість з медичними показниками не було потреби».

Батько і зараз переконаний, що вчиняв правильно, називаючи обмеження в харчуванні підлітка «духовним лікуванням». «Я тільки упустив момент різкого схуднення, за що каюсь перед Богом. Більше цього не повториться», – заявив журналістам чоловік.

Сім’я живе в центрі міста, в будинку разом з дідусем і бабусею. Сусіди кажуть: про те, що у них є дитина, дізналися від нас. Андрій ніколи не виходив на вулицю, а батьки його – дуже замкнуті і непривітні. Бабуся хлопчика розповіла, що мати Андрія, її дочка, зараз знаходиться в психіатричній лікарні, тому що намагалася накласти на себе руки. Онук у школу не ходив, перебував на дистанційному навчанні. Методики «лікування» дитини не схвалювала, навіть нишком підгодовувала Андрія  • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ПОРАДИ• Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 91145, річний 91146 • Поради – газета для всієї родини! ЗакарпатПост