Чи можна хворим людям різко змінювати раціон

 

Що їсти і від чого краще відмовитись? Про все це та інше розповів газеті «ЯСНО»  Олег БЛАЖІВСЬКИЙ – ужгородець, який не просто знається на правильній їжі, але й готує її і навчає правильному харчуванню інших.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Парадокс. Лікарі кажуть, що людина, яка хоче перейти на живу їжу (сироїдіння), має бути здоровою. А на практиці на сироїдіння переходять хворі і одужують. Виходить, що якщо слухати лікарів, можна все життя харчуватися традиційною їжею і хворіти, або взагалі померти.

Якась доля правди в їхніх словах є. Але є і протиріччя. Хворим людям навпаки сироїдіння потрібне. Можу заявити про це з власного досвіду. Коли в мене був артрит, я перейшов на сироїдіння і почав одужувати. Однак мені було не так багато років – тільки трохи за 30 і в мене не було каменів у нирках, проблем з підшлунковою, високого тиску і іншого багажу знань, як буває у людей, кому за 50. Тому різкий перехід на сироїдіння організму дасть поштовх до очисних реакцій і камінчики, якщо вони є, підуть. Людина потрапить до лікарів, які не будуть думати, що робити з камінчиком у жовчі, візьмуть і через три трубочки жовч виссуть… хоча жовчний міхур потрібний, бо він виконує купу різних корисних речей. Але камінчики можна подробити поступово якимось натуральними чи ненатуральними методами, почистити жовч, печінку, а вже далі переходити на сироїдіння. Просто чим вищий вік, тим довший перехід. Швидко це можна робити у 20 років, навіть після 30-ти перехід триває рік і більше • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост