АНОНС. Задавити жабу: чи може заздрість стати «копняком» до позитивних змін у житті

Поговорити ні про що, або про щось дуже важливе, вислухати чужі думки і поділитися своїми, разом когось підтримати чи порізно осудити – все це відтепер можна на сторінках газети ЯСНО в рубриці «Жіноча логіка». Думки чоловіків не заборонені.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Пам’ятаєте нашу розмову тижневої давності? Йшлося про грошові компенсації та виплати народним депутатам – чималенькі суми, які для багатьох пересічних українців є предметом заздрості. Втім, нічого дивного: заздрість – штука, яку хоч раз у житті відчула кожна людина. Інша справа, що людині робити зі своєю заздрістю? І як поводитися із заздрісниками?  Ось про це і поговоримо. Звісно, без порад психологів не обійдеться. Як каже в таких випадках моя приятелька: «Інколи мізкоправи таки мають рацію».

Про те, що заздрість буває дуже різною, що люди в одному і тому ж випадку можуть заздрити геть різним речам і про те, що заздрість може як отруїти життя, так і стати стимулом для самовдосконалення, я зрозуміла ще в юності. Роздивляючись фото однокурсниці, на яких вона зі своїм коханим стоїть на фоні моря, ми з дівчатами по-різному коментували чергову подорож подруги.

Хтось із заздрістю казав: «У неї стільки вільного часу, стільки свободи, вона може сама вирішувати, куди поїхати і що робити, а я ні». А хтось: «Вони з нареченим мають стільки спільних зацікавлень, він постійно поруч, а мій хлопець мене не розуміє». А ще таке: «Стільки модних шмоток може собі купити, не те, що я в одному плащі вже три весни і осені ходжу».

Тоді я подумала: зовні це ніби одна історія – про заздрість людині, яка постійно подорожує.. Але насправді це дуже різні речі: «Мені потрібно більше вільного часу», або «Мені не вистачає близькості у стосунках», або «Мені бракує нового одягу»  • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост