АНОНС. Коли матері стають небезпечними для дітей

Не для всіх батьків діти – то радість, квіти життя і дар Божий. Саме так нарікають малечу багато наших земляків. Утім не всі. На жаль, є ціла категорія закарпаток народжують дітей лише заради грошей. Найчастіше це – багатодітні малозабезпечені родини, де батьки полюбляють заглядати у чарчину. Нащадки для них – лише спосіб заробітку. І чого гріха таїти, таких родин у нашому краї чимало. Годують потім найчастіше цих дітей сусіди, знайомі чи просто перехожі. Із юних років  часто ці хлопчики та дівчатка залучаються до жебракування, бачать удома, що таке секс п’яних матерів з батьками чи співмешканцями, ходять брудних лахміттях, живуть у антисанітарії. Хіба добру модель поведінки на майбутнє винесуть ці діти? Багато хто з них повторить її в майбутньому і лише одиниці прагнутимуть до змін, аби не жити так, як жили самі змалечку, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Не всі багатодітні родини є неблагополучними. Є й дуже багато забезпечених сімей, які народжують багато малюків через релігійні міркування. Вони добре виховують своїх наступників та їхня малеча ніколи ні в чому не має потреби. Однак чи мають право жінки, які не турбуються про дітей, які випивають, у яких кожен малюк від іншого батька носити звання багатодітних матерів?

У нашій державі багатодітних жінок нагороджують званням «Мати-героїня». Та якось це поняття дуже паплюжиться, коли  в уяві виринає образ п’яної молодиці з десятком діточок…

Чи може героїнею зватися, наприклад, багатодітна мати, яка вбиває одного з малюків. А таких випадків багато.

При цьому, як не дивно, більшість жінок, що вбили власних дітей, так і не опинилася у в’язниці, навпаки, вони й далі продовжують народжувати.

Давайте згадаємо декілька резонних випадків, що трапилися протягом останніх років у нашому краї.

2018 рік. Молодця із Закарпаття переїхала жити до співмешканця на Івано-Франківщину, завагітніла від нього і народила доньку. Коли дівчинці було 6 років, мати вбила її молотком.  Била дитину по голові, аби точно померла.  Як розповіла вбивця правоохоронцям, скоїти злочин їй наказали голоси в голові. Поліціантів викликала не сама, а сусіди, які дізналися про страшну подію. Жінку направили до психлікарні на примусове лікування. Але за грати вона не потрапила.

У тому ж році на Мукачівщині 26-річна закарпатка кухонним ножем зарізала свою дворічну доньку. Також вона поранила батька, який намагався їй зашкодити. Дитину хоч і госпіталізували до лікарні, але медики тільки констатували факт смерті. Сама ж жінка після всього спробувала накласти руки і на себе, але не вдалося. Після скоєного її також відправили до психлікарні • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост