Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №31

Ширка в Закарпатській облраді

Лихий поплутав?

У Закарпатській обласній раді коїться щось неймовірне. Складається враження, що депутатів лихий поплутав. Не встигли вони вибрати собі голову та його заступників, як почали робити великі перевороти. Закулісні ігри там не припиняються відтоді, відколи так звані народні обранці отримали свої мандати. Більше – у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Чому Україна відмовилася від ядерної зброї, якою зараз могла б шантажувати світ

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в інтерв’ю програмі “Хард з Влащенко” назвав фатальною помилкою президента Кравчука відмову від ядерної зброї, за допомогою якої, за словами депутата, можна було б “шантажувати весь світ”. Слова депутата викликали резонанс у соцмережах і не тільки. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Жінка з раком, від якої відмовились лікарі, прийшла в монастир і зцілилася

На легендарній Анниній горі отримали одужання тисячі людей

Аннину гору на околиці Вашківців Вижницького району священною вважали здавна. Нині ж до собору на її вершині люди приходять щодня.

Легенда розповідає, що у часи, коли Буковина знаходилася під турецьким ярмом, у Вашківцях жила дівчина на ім’я Анна, яка славилась своєю красою та добрими вчинками. Вона мала косу до колін та великі чорні очі. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Жінка з раком, від якої відмовились лікарі, прийшла в монастир і зцілилася

На легендарній Анниній горі отримали одужання тисячі людей

Аннину гору на околиці Вашківців Вижницького району священною вважали здавна. Нині ж до собору на її вершині люди приходять щодня.

Легенда розповідає, що у часи, коли Буковина знаходилася під турецьким ярмом, у Вашківцях жила дівчина на ім’я Анна, яка славилась своєю красою та добрими вчинками. Вона мала косу до колін та великі чорні очі.  Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Лікарі трансплантували перше повністю штучне серце

Хірурги Університетської лікарні Дьюка нещодавно пересадили повністю штучне серце 39-річному чоловікові із серцевою недостатністю. Це штучне серце імітує серце людини і забезпечує більшу незалежність після операції, йдеться в пресрелізі університету. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Пенсіонерка з Волині стала обличчям модних світових брендів

Модна бабуся настільки популярна, що нею надихається молодь

Креативна бабуся з Волині є справжнім блогером. Вона популярна не лише вдома, але й у всій Україні. Пенсіонерка настільки яскрава, що зараз має в популярній соцмережі 8,5 тисяч підписників.

Жінка вчить сленг, займається йогою і робить селфі з молоддю.  Вона каже, що постійно молодшає, розвивається і надихає інших. Більше – у газеті ЯСНО.

Український воїн, що втратив на Донбасі обидві ноги, став зіркою спорту

Тренер і батько скелетоніст Владислава Гераскевича – Михайло – в інтерв’ю СПОРТ.юа розповів історію мужнього українського ветерана російсько-української війни Миколи Левкуна, який втратив на Донбасі обидві ноги, але знайшов у собі сили на новий подвиг  – він зацікавився бобслеєм, почав активно займатися цим складним видом спорту. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Відмовився від своїх дітей і почуваюся щасливою

 Люди обурені, але чоловіки це роблять постійно

Ідея відмови від піклування над своїми дітьми для більшості матерів є немислимою, але для цих трьох жінок це було одне з рішень, яке вони вважають найбільш правильним у житті.

Вони розповіли, чому зважились на такий крок і їхні історії опублікувала британська газета «Сан». Про це і більше – у газеті ЯСНО.

55-річна монахиня виглядає на 30

Відсутність косметики і здорове харчування, на її думку – запорука довгої молодості

55-річна сестра Моніка з Нью-Джерсі стала неймовірно популярною після того, як шанувальники її каналу на TikTok дізналися, скільки їй насправді років. Вони хвалили її сяючу шкіру, яка, за їхніми словами, робить жінку на 20 років молодшою. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Чому в закарпатському селі крали дівок

Столиця лозоплетіння і єдина в Україні ферма плямистих оленів. Саме такі асоціації у багатьох викликає закарпатське село Іза. Хоч населений пункт і не дуже великий, із населенням, згідно з останнім переписом, 5800 осіб, та про нього відомо далеко за межами області. Про Ізу існує навіть жарт: якщо народжується хлопчик, то буде або священником або поліцейським.  Звісно, останнім часом ізяни працюють і в інших сферах, але свого часу саме такі професії обирали найчастіше. А чи відомо вам, що колись село знаходилося в іншому місці? А яке відношення до нього має дружина воєводи Хустського замку? А чому хлопці з Ізи крали дівчат? Не знаєте? Подробиці – у газеті ЯСНО.

Дикуни серед нас: чи можна втихомирити закарпатських вандалів, які ламають лавиці та розбивають надгробні плити

Яким був ваш тиждень? Хочеться вірити, що все складалося якнайкраще. Хоча, навіть ознака «якнайкраще» дуже відносна: що одним задоволення, для інших може стати приводом для обурення та зайвою роботою для рук. У мене ось на дачі біля садового будиночку, так званій дачі, невідомі позривали всі квіти. Точніше, навіть не позривали, а повиривали з корінням. Плюс до всього – поламали кущі смородини та оббили всі грона (їх і було всього 5 і я їм дуже радувалася) у невеличкому винограднику. А в сусідів потрощили все в дерев’яній бесідці і поламали дитячу гойдалку. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Ніхто не хотів забирати до себе з притулку кота через вираз його морди, проте це не завадило йому стати улюбленцем одразу двох родин

Похмурий кіт зміг стати домашнім і отримав одразу дві домівки.

Ніхто не хотів забирати до себе з притулку кота через вираз його морди, проте це не завадило йому стати улюбленцем одразу двох родин. Похмурий кіт зміг стати домашнім і отримав одразу дві домівки. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

До будинку дівчини підкинули коробку, всередині якої тремтів маленький кабанчик

Історія порятунку маленької кволої тваринки

На жаль, у нашому суспільстві є чимало безвідповідальних людей, які не хочуть брати на себе відповідальність за тварин, яких мають у себе вдома. І це часом стосується навіть не лише собак та котів, але навіть свиней, корів чи кіз. Непоодиноким є випадки, коли господарі позбуваються навіть коней. Просто не вкладається в голову, як можна просто взяти і викинути на вулицю маленьке беззахисне створіння, яке ще навіть не вміє про себе потурбуватися. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Топив цуценят і бив дітей цеглою: що відомо про 13-річного хлопця, який убив 6-річну дівчинку

У Харківській області у селищі Старий Салтів 28 липня зникла 6-річна Мирослава Третяк, за кілька годин її тіло знайшли у покинутій будівлі з ознаками насильницької смерті. Підозрюваного у вбивстві дівчинки затримали – ним виявився 13-річний сусідський хлопчик Б*, з яким Мирославу востаннє бачили односельці. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Закарпатці так святкували Великдень, що затіяли бійку вилами та сокирою

На Іршавщині святкування Великодня закінчилося кримінальними розбірками. При цьому учасники бійки всі були п’яними і замість того, щоб славити воскреслого Спасителя людства, пустили в хід не тільки кулаки, але й озброїлися палками, вилами та сокирами. Певно, забули, що говорив Христос, що коли хтось тебе вдарить у одну щоку – підстав іншу. Та закарпатці хоч і видають із себе надто побожних, часто в душах мають не християнські цінності, а зло. Тим більше, що відзначення релігійних свят у краї чомусь мало в кого обходиться без оковитої…. А це – дуже погано. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Я всиновила хлопця, а потім вийшла за нього заміж

Часом у житті трапляються непередбачувані речі. І деколи , як нам здається, все погане, може в результаті обернутись добром. Прикладом може стати історія життя закарпатки Карини. Жінка вирішила поділитися нею з читачами улюбленої газети. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

У дитинстві мачуха морила нас із братом голодом та зачиняла на ніч у неосвітленому холодному підвалі, а тепер, на старості, просить допомоги

Життя з мачухою у більшості випадків є непростим. Не дарма кажуть, що дитина без батька напівсирота, а без матері – сирота. Довелося пережити різні знущання від чужої жінки, з якою одружився батько і закарпатці Ларисі Подоляк. Та життя – бумеранг і зараз жінка стала такою ж безпорадною, якими були ті діти, над якими свого асу вона знущалась. І тепер Лариса не знає, допомогти мачусі чи ні. Більше цікавого – у газеті ЯСНО  • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост