Закарпатські рятувальники отримали снігохід

Сьогодні, 06 серпня,  парк техніки закарпатських гірських рятувальників поповнився черговим засобом для порятунку людей у горах. В урочистій обстановці, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров та керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак передали для потреб гірської пошуково-рятувальної частини сучасний снігохід. Його придбали в рамках реалізації Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Закарпатської області на 2021-2023 роки. Закарпатська обласна рада  виділила 500 тисяч гривень на придбання  снігоходу марки «YAMAHA RS Viking Professional II», який дуже необхідний нашим рятувальникам для роботи в гірській місцевості.

Для прикладу: Рахівська гірська пошуково-рятувальна група, в яку передається даний самохідний механізм, лише впродовж семи місяців поточного року здійснила 112 виїздів для надання допомоги туристам у горах. Під час операцій врятовано життя 102 громадян.

«Ні для кого не є секретом, що пересування на високогір’ї, особливо у зимовий період, є надто складним та вимагає неабиякої фізичної підготовки й витримки рятувальників. А надання допомоги громадянам, які її потребують, є пріоритетним напрямком Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тож з даним снігоходом наші рятувальники стануть більш мобільнішими і зможуть оперативно дістатися у важкодоступні місця в Карпатах для порятунку наших громадян», – наголосив у своєму виступі керівник служби порятунку Закарпаття Роман Гудак.

У свою чергу голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров повідомив, що розвиток туристичної галузі – один із пріоритетних напрямків розвитку Закарпаття, тому дуже важливо, щоб туристи на території області, разом з комфортними умовами відпочинку, відчували себе й в безпеці та отримували оперативну й якісну допомогу у разі виникнення  різного роду надзвичайних подій. Разом з тим, по мірі надходження коштів до обласного бюджету, спільно з депутатським корпусом шукатимуть можливість щодо подальшого фінансування видатків, пов’язаних  із реалізацією даної Програми.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

ЗакарпатПост