Курила, поки не почало боліти все тіло

До 2020 року ніколи не відчувала потягу до куріння. У моєму житті навіть був випадок, коли в підлітковому віці мене намагалися навчити цьому, однак мені не сподобалося і все на цьому закінчилося. Коли стали з’являтися системи нагрівання тютюну і електронні сигарети, то і до них у мене інтересу не виникало. Доходило все навіть до того, що мені був противний запах всього, що було пов’язано з курінням, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У 2020 році, коли наш колектив відправили працювати з дому, у моєму житті сталося багато негативних моментів, і у мене стався нервовий зрив, на тлі якого я і почала курити електронні сигарети. Звикання до них відбулося досить швидко. І тепер жоден день не обходився без цього пристосування. До того ж, мені подобалося, що у електронних сигарет великий асортимент смаків.

Усвідомлення

Усвідомлення того, що у мене з’явилася залежність, прийшло лише через рік, навесні 2021 року. Я була з друзями на вечірці в одному відомому барі. Ми добряче напилися і часто виходили курити на вулицю. Електронна сигарета швидко закінчилася, а у подруги були лише звичайні. На подив, мені захотілося саме їх. І через півгодини я вже сиділа на вулиці одна і поруч лежали чотири сигарети, які були викурено мною за короткий термін.

На ранок після вечірки я намагалася змити з себе запах сигарет, тому що мені раптом став він дуже осоружний. На мить мені навіть стало погано від того, що я роблю зі своїм організмом. В той день я вирішила, що ніколи більше не стану палити звичайні сигарети. Однак електронні все одно залишилися в моєму житті, мені було важко їх позбутися. І в якийсь момент навіть вирішила прийняти свою залежність.

Рішення

Я прекрасно розуміла, наскільки шкідливі будь-які сигарети, а також те, що мені потрібно залишити цю справу. Однак завжди знаходилися будь-які виправдання. Наприклад, стрес на роботі, навчанні, в сім’ї або особистому житті. Так, весь час я і відкладала, поки мені не стало боляче в грудях. На наступний день я записалася до фахівця, щоб перевірити легені. Через тиждень прийшов результат, і, насправді, він виявився хорошим. А біль у грудях списали на невралгію. Ця ситуація допомогла мені зробити крок в правильному напрямку, незважаючи на хороші аналізи.

Я вирішила поставити перед собою мету і кинути палити за тиждень, продумавши цілий план, як це можна здійснити. Однак на наступний день після отримання результатів аналізів у мене спрацював якийсь “перемикач” в голові, завдяки якому у мене в одну мить зникла тяга до нікотину. Тепер я не курю вже більше місяця, і добре себе почуваю.

На жаль, багато хто з моїх знайомих змогли кинути курити лише тоді, коли починали відбуватися негативні зміни в їхньому організмі, якщо не пізніше. І лише небагатьом вдалося позбутися від цієї негативної звички традиційними методами. Як мені здається, щоб кинути палити або, наприклад, перестати вживати алкоголь, людина повинна сама цього щиро захотіти. І тільки тоді все у неї вийде • Більше унікальних життєвих історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост