За ремонт площі Петефі в Ужгороді взялася бригада зі Львова

Прокладати каналізаційну мережу на площі Петефі в Ужгороді будуть до 15 серпня. Також там знімають асфальт і ставлять бруківку.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Про це Суспільному повідомив виконавець робіт Ярослав Паньків. Це новий підрядник.

Загалом площу відновлюють з кінця 2016 року. Коли обіцяють завершити останній етап робіт, і скільки він коштує?

Що про ремонт говорять ужгородці

На площі Петефі в Ужгороді замінюють водопровід і каналізаційну мережу від перехрестя зі Швабською до будинку №18.

«Відмінно. Молодці. Тільки, щоби все нормально було. Я розумію ситуацію, тому не ображаюся. Ситуація потребує жертв», — розповів ужгородець Юрій.

На час робіт на Петефі перекрили рух транспорту від «Будинку побуту» до перехрестя з вулицею Капушанською. Ужгородець Василь Качмар розповів: «Це вже не перший рік таке. Дуже «зручно», бачите. Пішки йду. Автомобіль залишив, не можу дістатися вчасно до нотаріуса, тому що перекрито».

«Якщо йдеться про дорогу, де їздять машини, так, потрібно ремонтувати. А тут не знаю, чи потрібно було переробляти – тут була досить непогана бруківка. Затягнуто, затягнуто, звичайно», — каже ужгородка Наталя Турдай.

Коли завершать роботи

Працює на площі бригада зі Львова, — каже виконавець робіт Ярослав Паньків. До ремонту залучили шістьох робітників, 2 екскаватори й чотири машини. Крім заміни комунікацій, тут мають поставити нову бруківку.

«Паралельно виконуємо роботи по зніманні старої бруківки. Готується нове покриття. Буде нова бруківка, щоб гарно виглядало. Частина старої попадається, був камінь старий, тепер буде колотий нормальний. Є терміни. Дуже стислі терміни. Пізно почали, треба було раніше починати, коли дні довші влітку, але я думаю, що протягом двох місяців ми маємо зробити так, щоб воно вже якось виглядало», — розповів Ярослав Паньків.

Яка вартість ремонту на площі Петефі

Теперішні роботи на площі Петефі — це завершальний етап ремонту, — розповів начальник відділу технагляду міськради Ігор Лаба. З міського бюджету на це спрямували 12 мільйонів гривень. Загалом площу ремонтують із 2016 року.

«Було розірвання договору, проведення тендерної закупівлі. І переможець уже приступив до виконання робіт. Розроблено проєкт організації дорожнього руху на час проведення робіт. Є 5 схем організації руху, які будуть поетапно. Наразі найскладніший момент, бо обмежено рух по цій половині і організовано двосторонній рух по паралельній частині пл. Петефі», — сказав Ігор Лаба.

За його словами, ремонт на площі Петефі мають завершити до кінця цього року.