Трирічний пес урятував жінку від самогубства. Вона не хотіла говорити з людьми, а як побачила собаку — усміхнулася

Трирічний пес Діґбі, який урятував жінку від самогубства

В англійському місті Девон трирічний австралійський лабрадудль із кличкою Діґбі врятував від самогубства жінку. Собака працює в місцевій пожежно-рятувальній службі й допомагає її працівникам боротися зі стресом, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Про це у Twitter розповіла пожежно-рятувальна служба Девона, повідомляє Громадське.

Подія сталася ще 15 червня, коли рятувальники отримали повідомлення про жінку, яка хотіла зістрибнути з мосту. Вона відмовлялася розмовляти з представниками поліції, які переконували її злізти, і «ситуація викликала дедалі більше занепокоєння».

Після того, як на місце події приїхав Діґбі, «молода жінка одразу роззирнулася, щоб подивитися на пса, й усміхнулася», кажуть рятувальники. Жінка почала говорити з ними про пса та його роботу в пожежно-рятувальній службі.

«Її спитали, чи не хотіла б вона прийти й познайомитися з Діґбі, якщо зійде з мосту, і раді сказати, що вона погодилася», — додають рятувальники. Жінку забрали з мосту — тепер їй надають допомогу лікарі.

Речниця пожежно-рятувальної служби Девона С’юзен Ізард розповіла Insider, що Діґбі з 2018 року надає емоційну підтримку пожежникам, у яких через характер роботи може виникнути посттравматичний стрес.

«Терапевтичні собаки — просто собаки, і люди автоматично почуваються розслаблено й комфортно, коли грають із песиком, який любить, коли його гладять і лащать. Відомо, що це знижує кров’яний тиск і серцебиття і, своєю чергою, допомагає зняти напругу», — пояснює Ізард.

Куди звертатися, якщо виникли думки про самогубство?

В Україні у будні з 12:00 до 20:00 працює безкоштовна дитяча гаряча лінія: 0 800 500 225 (з мобільного чи стаціонарного) або 116 111 (з мобільного).

У Києві працює цілодобовий «Телефон довіри» Центру медико-психологічної допомоги та профілактики кризових станів: 044 456 17 02 або 044 456 17 25.

За номером 0-800-501-701 працює Всеукраїнський телефон довіри.

Також в Україні цілодобово працює «гаряча лінія» з попередження суїцидів та психологічної підтримки Lifeline Ukraine для ветеранів за номером 7333 • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост