АНОНС. Правда і тільки правда? Чому без брехні наше життя ідеальним не стане

Чи часто вам доводилося зізнаватися в чомусь такому, про що б ви краще промовчали? І чи вимагаєте від рідних та близьких завжди говорити правду? І як взагалі ви ставитеся до правди і тільки правди? Давайте поговоримо про це і, насамперед, я поділюся з вами переживанням подруги, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

З місяць тому Анжела (так її умовно назвемо) запідозрила, що чоловік їй зраджує: пізно додому приходить, практично нічого не розповідає, частіше почав працювати на вихідних і т.д. Подруга пробувала шпигувати за чоловіком, але робота та домашні турботи не надто сприяли цьому, тож, аби геть не схибнутися від власних думок, вирішила спитати чоловіка напряму. Той, звісно, все заперечив, чим тільки більше роздмухав вогнище підозри.

«Я зроблю все, щоб він зізнався. Я замучу його підозрами, дістану своїми питаннями і він, зрештою, зізнається», – ділилася зі мною Анжела. Я, правда, її не підтримувала: «Навіщо це тобі? Він же сказав, що ні. Обніміться, поцілуйтесь та живіть собі далі дружньо». Подруга не здавалася, бо була впевнена у власній правоті.

Зрештою, Анжела добилася свого: чоловік зізнався у зраді, сказав, що то було лише один раз і «по п’яні», попросив вибачення. Йти від Анжели він не збирався, як і не хотів більше інших жінок. Та подружнє життя моїх друзів перетворилося в пекло. На розлучення Анжела не подає, але за кожної слушної нагоди, знов і знов докоряє чоловікові зрадою. А він уже дуже шкодує, що зізнався. «І навіщо їй треба було ту правду?», – бідкається чоловік, нервово викурюючи на балконі цигарку за цигаркою.

А й правда, навіщо їй була та правда? Чи завжди ми готові не тільки вислухати правду, але й адекватно сприйняти її і, що важливо, відреагувати на неї? І йдеться зараз не про зізнання в зраді (цього просто не треба допускати, коли кохаєш, любиш, поважаєш). Будь-яку правду про себе готові почути? І чи таким уже необхідним є прагнення завжди говорити правду? (Ми ж цьому вчимо наших дітей)  • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост