Чи довго протримаються у кріслах заступники голови облради, які через переворот підсіли попередників

Напевно, саме  загальна політична нестабільність як у державі, так і у нашому краї підштовхнула депутатів Закарпатської обласної ради до перевороту, бо ж раніше як було: обирали голову ради і заступників і їх ніхто не чіпав до закінчення терміну, тобто до наступних виборів. А в нас нерідко, як кажуть закарпатці, готові замінити «часи на труси», лише б ті труси були ближче до тіла… Ніхто не каже, що сьогоднішні заступники некомпетентні, але ж їхні попередники теж не були поганими фахівцями. Той же Денис Ман, для прикладу, вже багато років на держслужбі, знається на всіх тонкощах, очолював управління туризму і знає, що потрібно області краще від людей, які в політиці роблять лише перші кроки, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

При цьому немає гарантії, що навіть ці новообрані заступники надовго затримаються у своїх кріслах, бо переворот ще може бути далеко не один.

І ще одне. Від вибрів минув майже рік. Міста та села пооб’єднувалися, створили ОТГ, було ліквідовано більшість районів. А чи стало людям від цього краще жити? Чи стали вони багатшими? Або щасливішими? І для чого тоді було робити весь цей цирк? Якщо хтось і виграв від децентралізації – то це певні чиновники, але точно не їхні виборці.

І це ще не все! Скільки ще буде невдоволених, коли в селах почнуть закривати лікарні та школи, бо будуть базові і більшість навчальних закладів стануть непотрібними. Як будуть кричати батьки, коли їхнім дітям на навчання доведеться долати кілька десятків кілометрів, добираючись або до міста, або до іншого села.  І чи допоможуть їм вирішити це питання депутати різних рівнів?

На жаль, ні. Бо одних таке не цікавить, а для інших це – не в їхній компетенції. Скільки лише галасу було, коли вирішили закрити Великоберезнянську школу-інтернат?! Лише колектив та купка активістів не дали цього зробити! Самі ж депутати обласної ради ганебно проголосували абсолютною більшістю за закриття! Хіба їх непокоїть доля обездолених дітей? Лише після величезного розголосу та скандалу, після мітингів перед ОДА, після перекриття колективом дороги уже вдруге обласні обранці передумали і під тиском людей проголосували за збереження інтернату. Як бачимо, їм цікавіше бавитися у свої політичні ігри, ніж перейматися проблемами виборців. Вони про них, звісно, згадають… але тільки перед наступними виборами • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост