Рідна загиблого закарпатського парамедика прийшла на акцію “Проти капітуляції”. Він донині не має статусу учасника АТО

Рідна загиблого парамедика прийшла на акцію “Проти капітуляції” і стояла зі сльозами на очах. Роберт Маслей з Закарпаття відзначав би в цьому році своє тридцятиріччя.

Про це у соцмережі повідомила Zoya Shu

“Роберт загинув 11 червня 2016 року, перед днем Росії – там святкували і дуже сильно бомбили Бутівку і багато людей загинуло з Правого Сектору, Азову, ЗСУ. Робік демобілізувався як раз коли Крим захопили в 2014, служив в Криму в морських котиках, він морський піхотинець. Відразу просився декілька разів в військомат знову, для нього було дуже болісно, що захопили Крим, але його не взяли, тому що відслужив своє. Пішов добровольцем в Правий Сектор, був парамедиком і врятував дуже багато людей, а його не врятували.”

Тетяна приїзжає за 800 км на кожну акцію яка стосується ветеранів, сподівається привернути увагу Президента на те, що Роберта Маслея (позивний “Док”) так і не визнали учасником бойових дій. Біля Михайловського собору є його фото, Тетяна підходить до нього, коли приїжджає в Київ. “Якби визнали що він загинув не як цивільна особа, а дійсно воював, бабуся б мала якусь допомогу – бабуся, яка його виховувала та яку він опікав, залишилась без годувальника і живе на одну пенсію. Дитина втратила своє життя, а держава ніяк не реагує.”
З 2016 року сім’я Роберта Маслея не святкує День Незалежності, а ходить на кладовище: “не ходимо на державні свята, нам нічого святкувати, в День Незалежності будемо на його могилі” , – зазначено у дописі.

ЗакарпатПост