У чоловіка 28 пальців на руках і ногах

Дивна вроджена особливість зробила його знаменитим. Він не соромиться, а пишається своєю унікальністю.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Нещодавно його занесли  в Книгу Рекордів Гіннеса за найбільшу кількість пальців у світі – 28 на руках та ногах, пише газета ЯСНО.

Індієць Девендра Сутар народився з полідактилією, тобто з зайвими пальцями.

При цьому у нього не просто є зайві пальці на руках, у нього на кожній руці та стопі ноги по сім пальців.

На кистях рук у нього два великих пальці та по два мізинці, один з яких недорозвинений, а на ногах по два вказівних пальці та також по два мізинці.

На даний момент Девендра Сутар зі своїми 28 пальцями є світовим рекордсменом за кількістю пальців. При цьому, за іронією долі, Девендра працює столяром і використовує інструменти, створені для звичайної людської кисті.

Під час роботи його зайві пальці іноді травмуються і заробляють порізи, але поки, на щастя, чоловік не відрізав собі жодного пальця.

У своєму рідному місті чоловік з дитинства відомий як, людина з безліччю пальців.

У розвинених країнах при народженні дитини з полідактилією, зайві пальці найчастіше ампутують в перші два роки життя. Але в Індії це залежить від наявності грошей у батьків дитини — якщо сім’я бідна, то дитина так і зростає із зайвими пальцями.

У 2010 році в тій же Індії народився хлопчик Акшат, у якого було по 7 пальців на руках і по 10 на ногах. Тоді він став світовим рекордсменом, але ненадовго, оскільки незабаром йому пощастило і зайві пальці відрізали в лікарні.

Полідактилія часто буває спадковою, але в родині Девендра, крім нього, більше ні в кого немає подібної аномалії. Немає її і у двох його дітей. Через багатопальцевість чоловікові складно підібрати відповідне взуття, а ще він весь час боїться, що випадково травмується. Тим ні менше, його стан не викликає у нього дискомфорту, він не соромитися цього і не вважає каліцтвом • Більше унікальних історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост