Чому четверо дітей пішли у Порошкові до лісу самі і заблукали. Що кажуть батьки

Чому четверо дітей пішли у Порошкові до лісу самі і заблукали, повинні з’ясувати правоохоронці. Про це 19 серпня повідомила речниця Нацполіції в області Ганна Дан. Також встановлять, чи належно їхні батьки виконують свої обов’язки. Неповнолітні пішли до лісу в Ужгородському районі, а знайшли їх у Мукачівському.

10-річний Микола Симочко показує гриби, які збирав у лісі перед тим, як зрозумів, що заблукав: “Чорниці не було, то пішли по гриби. Загубилися. Не знали дорогу”, пише Суспільне.Пішли до лісу в одному районі Закарпаття — вийшли в іншому: що кажуть рідні про заблукалих дітейУправління ДСНС у Закарпатті

З Миколою в лісі були ще троє дітей: один хлопець та дві дівчинки. Мама дівчат, Жанна Станкович каже: ті заблукали вчора близько 15 години. Її донькам 7 і 13 років. Крім них, жінка має ще 10 дітей.

“Чекала їх додому, що діти прийдуть. П’ята година — щось їх нема. Ми о шостій пішли їх шукати. Потім викликали поліцію. Дякую, що дітей знайшли, що живі, здорові, що з ними нічого не сталося”, — сказала жінка.

“Переживали, що холодно, може якісь звірі чи вовки там з’їдять дітей, — сказав брат заблукалих Юрій. — А це діти маленькі. В них ні ліхтарика нема, ні сірників — нічого”.

Усіх дітей знайшли сьогодні, 19 серпня, близько 9 ранку, — розповів речник ДСНС на Закарпатті Федір Філіп. До пошуків залучили 35 рятувальників, а також поліцейських, місцевих жителів і лісників. Територію оглядали також кінологи з собаками. Хлопців і дівчат знайшли орієнтовно за 8 кілометрів від села.

“Вранці надійшла інформація про те, що дітей хтось бачив на дорозі між населеними пунктами Порошково та Пузняківці Мукачівського району, — розповів речник. — Один рятувальник на транспортному засобі поїхав у тому напрямку. Вже їдучи автошляхом, він побачив цих 4 дітей, які йшли полем. Він під’їхав до них. Виявилося, власне, що це ці діти. Їх завантажили в транспортний засіб і відвезли до місця проживання”.Пішли до лісу в одному районі Закарпаття — вийшли в іншому: що кажуть рідні про заблукалих дітейСуспільне Закарпаття

З батьками заблукалих дітей у Порошкові наразі спілкуються правоохоронці. З’ясовують, чому двоє хлопців та двоє дівчат віком 7, 8, 10 і 13 років були в лісі самі, каже речниця Нацполіції в області Ганна Дан.

“І якщо будуть встановлені порушення з боку батьків, то їх буде притягнуто до відповідальності за невиконання ними батьківських обов’язків. З дітьми все добре. Загрози їхньому здоров’ю немає”, — розповіла речниця.

З її слів, діти налякані, але не травмовані. Їх оглянули медики та з ними далі спілкуються правоохоронці.

 ЗакарпатПост